Waarom 'The Politician' de meest stijlvolle Netflix-serie van het moment is

De serie met onder meer Gwyneth Paltrow en Lucy Boynton toont modemoment na modemoment.

the-politician-stijlmomenten
Netflix

Onlangs lanceerde de langverwachte Netflix-serie The Politician, met onder meer Gwyneth Paltrow, Ben Platt en Lucy Boynton in de hoofdrollen. De serie vertelt het verhaal van de rijke Amerikaanse upper-class en blijkt ook vele stijlmomenten te bevatten, die ons een sterke Jacky O meets Clueless meets Princess Diana vibe geven.

Tuinieren in Oscar de la Renta

De serie, die geregisseerd wordt door Ryan Murphy, speelt zich af op een middelbare school in het rijke gedeelte van Santa Barbara, Californië. Payton Hobart (Ben Platt) heeft als levensdoel om president van de Verenigde Staten te worden. Om dit te bereiken probeert hij eerst gekozen te worden als nieuwe studentenvoorzitter van zijn school. Hierdoor heeft de serie af en toe ware Gossip Girl vibes hoewel door de kleurrijke sets en kostuums het verhaal eerder doet denken aan een mysterieuze Wes Anderson-film. Zo zijn vrijwel alle personages keer op keer te zien in de meest modieuze ontwerpen.

Face, Portrait, Iris, Eye, Visual arts, Art, Photography, Adaptation, Painting, Plant,
Netflix

Paltrows personage Georgina wordt geïntroduceerd in de serie terwijl ze een schilderij maakt van een overleden jongen tijdens een luchtaanval om meer bewustzijn te creëren voor de Syrische oorlog. Tijdens deze activiteit is Paltrow gehuld in een onnodig elegant ensemble met een zijden groene kaftanjurk van Carolina Herrera en een overdaad aan juwelen. Ook is er dat ene shot waar Paltrow staat te tuinieren in een knalorde Oscar de la Renta jurk, inclusief op maat gemaakte stijlvolle tuinhandschoentjes en peperdure diamanten juwelen.

Clothing, Hat, Blond, Sun hat, Lip, Headgear, Fashion accessory, Smile, Outerwear, Costume,
Netflix
Event, Drama, Performance, Acting, Adaptation, heater, Conversation, Scene, Performing arts,
Netflix

Payton Hobart verschijnt in zowat enkel op maat gemaakte pakken en designeritems, zoals pinstripe Ralph Lauren-blazers en Gucci sneakers. Lucy Boyntons personage Astrid Sloan is de ware modeprinses van de serie. Zo wordt ze regelmatig in Chanel-pakjes gespot en looks van Dior, Miu Miu en het Nederlandse modehuis Sies Marjan. Maar ook Paytons vrienden James (Theo Germaine), Alice Charles (Julia Schlaepfer) en McAfee (Laura Dreyfuss) zijn gehuld in quirky schoollooks met items van modehuizen als Gucci, Kate Spade, Tory Burch en Chanel.

Pink, Blond, Glasses, Eyewear, Mouth, Leg, Furniture, Finger, Sunglasses, Neck,
Netflix

Bewuste stijlkeuzes

De specifieke stijlkeuzes voor The Politician zijn zeer bewust gemaakt. Murphy werkte voor de serie samen met styliste Lou Eyrich om de weelderige garderobe voor Paltrows personage Georgina en Jessica Lange's personage Dusty Jackson vorm te geven. Kostuumontwerpster Claire Parkinson creëerde de looks voor de rest van de cast - inclusief Platt, Zoey Deutch, Lucy Boynton en Laura Dreyfuss. 'Elk personage moest een sterke persoonlijkheid krijgen en dat moest worden weerspiegeld in de kledingkeuzes. Het zijn vaak weelderige en uitgesproken looks, maar tonen tegelijk de kwetsbaarheid van de personages', vertelt Parkinson aan W Magazine.

Tartan, Design, Plaid, Pattern, Kilt, Tie,
Netflix

Lou Eyrich vertelt verder over de kostuumkeuzes van de serie: 'Ray wilde de looks van Georgina (Gwyneth Paltrow) altijd tot in de puntjes uitwerken. Over-the-top in een avondjurk terwijl ze aan het tuinieren is met een overdaad aan peperdure sieraden, altijd ongepast voor de situatie waarin ze zich bevindt.' Daarbij stelt de styliste dat de keuzes voor de kleding passen bij de verhullende houding van de personages: 'hun kleding ziet er aan de buitenkant perfect uit maar niemand weet wat er aan de binnenkant daadwerkelijk gebeurt', vertelt ze aan Fashionista. Verwacht dus menig fashion moment tijdens het kijken van deze gloednieuwe serie.

Event, Library, Team,
Netflix
Blond, Performance, Fashion design,
Netflix

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV