Sofia Coppola brengt een ode aan Chanel met 'Mademoiselle Privé' kortfilm

De Amerikaanse regisseuse steekt haar liefde voor het Franse modehuis niet onder stoelen of banken in een nieuwe video.

sofia-coppola-documentaire-chanel-expositie-tokio
Damon Baker

Als iemand de uitverkoren persoon is om een korte documentaire over Chanel te maken, moet het Sofia Coppola wel zijn. Ze levert niet alleen steevast prachtige, dromerige filmbeelden af, maar onderhoudt ook al járen warme banden met het Franse modehuis. Tel daar de opening van een nieuwe Chanel-expositie bij op en zie daar: een korte ode aan Gabrielle Chanel, gemaakt in het kader van de Mademoiselle Privé-tentoonstelling in Tokio.

Mademoiselle Privé in Tokio

Van 19 oktober tot 1 december kun je in Tokio terecht voor de Mademoiselle Privé-expositie, een rondreizende Chanel-tentoonstelling die eerder al in Londen, Shanghai en Hong Kong heeft plaatsgevonden. De expositie illustreert vooral de veelzijdigheid van het modehuis, die niet alleen furore maken vanwege hun couture, maar óók met parfums, beauty, horloges en verfijnde sieraden.

Sofia Coppola voor Chanel

De openingsfilm van de expositie komt van de hand van Sofia Coppola, die daarmee een korte ode aan Gabrielle Chanel brengt. In de video zie je niet alleen archieffoto's- en video's, maar ook iconische (reclame)beelden, die tezamen een behoorlijk eigentijdse blik op het modehuis werpen. Zowel de couture-collecties als het N°5-parfum komen voorbij, uiteraard compleet ondergedompeld in de herkenbare (vrouwelijke!) stijl van Sofia Coppola. Het is knap hoe Coppola historie en heden combineert, maar alles tegelijkertijd toch als Chanel blijft voelen.

Van Gabrielle tot Karl

De regisseuse vond het dan ook belangrijk om de 'essentie van Chanel' in de video te vangen. Gabrielle Chanel speelt daar – uiteraard – een grote rol in, maar ook Karl Lagerfeld én Virginie Viard, die vandaag de dag de Chanel legacy voortzet. Het Franse modehuis belichaamt volgens Coppola de 'galante, Parijse stijl', iets wat ze graag in de beelden terug wilde laten komen. Ze spitte daarvoor dagenlang door archiefmateriaal. Dat deed ze met liefde, overigens.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Stijlicoon Sofia

De vriendschap tussen Sofia Coppola en Chanel gaat al terug tot de Franse actrice Carole Bouquet, die de regisseuse ooit als tiener aan Karl Lagerfeld introduceerde. Ze liep vervolgens een tijd lang stage in zijn atelier. Ze is inmiddels een vaste front row-ganger bij de shows van het modehuis en verscheen in The Little Black Jacket Book (2012), gefotografeerd door Karl Lagerfeld. Ze is tevens een stijlicoon voor velen door het afleveren van bijzonder elegante looks, waar de kenner immer een vleugje Chanel in zal herkennen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV