Na 'The Crown' komt er nu ook een serie over het leven van Sisi

Het is inmiddels ruim 60 jaar geleden dat de iconische films met Romy Schneider op het witte doek verschenen.

nieuwe-serie-sisi
Mondadori PortfolioGetty Images

Mocht je groot fan zijn van series als The Crown en The Last Czars, dan klinkt het volgende nieuws je als muziek in de oren: er komt een nieuwe serie over het leven van Sisi. De bekendste verfilming van de Oostenrijkse keizerin Elisabeth dateert uit 1955, toen de Duitse actrice Romy Schneider de rol van Sisi op iconische wijze vertolkte. Na 64 jaar mag het inderdaad wel tijd worden voor een remake à la The Crown.

Nieuwe serie over Sisi

Amy Jenkins, die onder meer verantwoordelijk is voor The Crown, gaat een nieuwe serie maken die gebaseerd is op de "Sisi"-boeken van Allison Pataki over het leven van de Oostenrijkse keizerin: The Accidental Empress en Sisi: Empress on Her Own. Dat meldt Variety. De serie zal – in tegenstelling tot Netflix-producties The Crown en The Last Czars – geproduceerd worden door Picture Perfect Federation, een samenwerking van Patrick Wachsberger en Pascal Breton, en MAS Production.

In de moderne remake staat het leven van Sisi centraal, waarbij haar sterke en lichtelijk rebelse karakter duidelijk naar voren komt, evenals de worstelingen met haar macht in een door mannen gedomineerde wereld. De serie, die zich afspeelt tussen 1853 en het begin van de Eerste Wereldoorlog, schijnt licht op een van machtigste koninklijke families aller tijden.

Keizerin Sisi

De Oostenrijkse keizerin Elisabeth – beter bekend als Sisi – leefde van 1837 tot 1898, en trouwde in 1854 op 16-jarige leeftijd met de Oostenrijkse keizer Franz Joseph I. 'Sisi was een buitengewone jonge keizerin,' vertelt Jenkins tegenover Variety. 'Charismatisch en een vrije geest. Ze was een koninklijke rebel die het Hapsburgse hof op stelten zette op een verrassende, moderne manier.'

Schneider, Romy - Actress, Germany -   (*23.09.1938-29.05.1982+)   Scene from th
Romy Schneider als Sisi, 1955.
ullstein bild Dtl.Getty Images

Hoewel er al meerdere verfilmingen zijn geweest over het leven van Sisi – waarvan de legendarische trilogie met Romy Schneider de kroon spant – zal de nieuwe productie de allereerste televisieserie zijn over de bijzondere keizerin. Laten we naast een meeslepende verhaallijn ook hopen op een steengoede casting en extravagante baljurken (misschien van Balenciaga, Giambattista Valli of Viktor & Rolf).

Series over royals

De nieuwe serie over Sisi komt in navolging van populaire titels als The Crown, die over de Britse koninklijke familie gaat met in het bijzonder Queen Elizabeth, en The Last Czars, een (documentaire)reeks over de beruchte Romanov-familie uit het Russische tsarentijdperk. De afgelopen jaren lijkt er weer een sterke interesse te zijn ontstaan in monarchie en de levens van mensen die daarmee te maken hebben (wellicht in gang gezet door Meghan Markle?). Mocht je jezelf willen storten in het Nederlandse koningshuis, dan is de dramaserie De Troon een aanrader.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van The Crown