De met Emmy's bekroonde serie Fleabag is binnenkort te zien op Nederlandse televisie

De Britse comedyserie met Phoebe Waller-Bridge is straks heel gemakkelijk te bekijken.

fleabag-kijken-nederland
Amazon/BBC America

Het was één van de grote winnaars tijdens de Emmy Awards 2019, maar in Nederland nog vrij onbekend. Dan hebben we natuurlijk over de Britse comedyserie Fleabag. Bedacht, geschreven en uitgevoerd door Phoebe Waller-Bridge, die daarvoor maar liefst drie Emmy's in de wacht sleepte. Dat schept hoge verwachtingen. Mocht je je afvragen waar Fleabag te bekijken is: de Britse serie wordt binnenkort eindelijk uitgezonden op de Nederlandse televisie.

Fleabag kijken in Nederland

Nog heel even en je kunt Fleabag heel gemakkelijk in Nederland kijken. Zo maakte de zender Net5 bekend dat zij de comedyserie vanaf dinsdag 12 november gaan uitzenden. Er zal wekelijks om 21:30 uur een dubbelaflevering te zien zijn, om te beginnen met het eerste seizoen. In totaal heeft de serie twee seizoenen, waarvan het eerste seizoen in 2016 uitkwam en de tweede in 2019. Fleabag gaat over een jonge, Londense vrouw (gespeeld door Waller-Bridge) die moeite heeft met het onderhouden van relaties met haar familie, vrienden en mannen. Mede door lichtelijk ongemakkelijke karakter maakt ze de meest hilarische en bizarre situaties mee. Ook Olivia Colman (die vanaf 17 november te zien is als Queen Elizabeth in The Crown) en Bill Paterson spelen mee. Tot nu toe was de serie uitsluitend te bekijken via Amazon Prime.

Bekroonde serie

In een paar jaar tijd is de serie flink in de prijzen gevallen. Zo won Phoebe Waller-Bridge in 2017 al een BAFTA voor haar rol, die ze baseerde op de gelijknamige toneelvoorstelling waarin ze zelf ook speelde. Ook in 2019 was het raak en mocht de actrice maar liefst drie Emmy Awards op haar naam zetten. Ze won niet alleen de Emmy voor Beste Actrice in een Comedyserie, maar ook voor Beste Scenario. Als kers op de taart werd Fleabag uitgeroepen tot Beste Comedyserie.

Singer, Performance, Yellow, Fashion, Singing, Dress, Event, Music artist, Performing arts, Music,
Phoebe Waller-Bridge sleepte met Fleabag drie Emmy Awards in de wacht.
Jeff KravitzGetty Images

Fleabag is vanaf dinsdag 12 november wekelijks om 21:30 uur te zien bij Net5. Bekijk hieronder alvast de trailer van het eerste seizoen.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV