Er is een serie over de iconische Erin Brockovich in de maak

De iconische film met Julia Roberts in de hoofdrol krijgt een remake, maar dan als serie.

erin-brockovich-serie
Universal

De afgelopen tijd zijn we zowat overspoeld met aankondigingen van remakes van iconische films en series. Zo kunnen we binnenkort een Gossip Girl-reboot verwachten, komt er een hedendaags vervolg op How to Lose a Guy in 10 Days en is de eerste Game of Thrones spin-off onderweg. Aan dat rijtje kunnen we straks ook een nieuwe productie over Erin Brockovich toevoegen. Zo is er een serie in de maak over het leven van de beroemde juridisch adviseur.

Serie over Erin Brockovich

Na de iconische verfilming van het waargebeurde verhaal van juridisch adviseur Erin Brockovich – vertolkt door Julia Roberts – kunnen we binnenkort een serie verwachten. Zo meldt EW dat Krista Vernoff, hoofdproducent van de hitserie Grey's Anatomy, plannen heeft om een serie te maken over Brockovich. De nieuwe serie gaat Rebel heten en de inmiddels 59-jarige Brockovich werkt zelf mee aan de productie, maar daarmee is ook alles wel gezegd. Over de cast, inhoud en releasedatum is voorlopig nog niets bekend. Wie weet zal Julia Roberts 19 jaar later opnieuw in de huid kruipen van de beroemde persoonlijkheid.

Julia Roberts als Erin Brockovich

In 2000 werd het bijzondere, waargebeurde verhaal van Brockovich al verfilmd. Julia Roberts kroop in de huid van de juridisch adviseur, die in 1993 een rechtszaak aanspande tegen bedrijf Pacific Gas & Electric Co. dat giftige stoffen loosde in lokaal drinkwater. Die vervuiling zorgde ervoor dat er bij omwonenden verschillende vormen van kanker werden vastgesteld. Hoewel het in eerste instantie een hopeloze strijd leek, kreeg Brockovich het bedrijf zo ver om uiteindelijk te schikken voor een bedrag van 333 miljoen dollar. Roberts won zowel een Golden Globe als een Oscar voor haar rol. Daarnaast werd de film genomineerd voor twee Oscars: voor Beste Film en Beste Regisseur.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV