De langverwachte Gossip Girl-reboot krijgt een diverse cast

Eindelijk.

gossip-girl-reboot-cast
The CW

Mocht je niet niet volledig op de hoogte zijn: er komt volgend jaar een heuse Gossip Girl-reboot aan (driemaal hoera). Daarin zal niet alleen Chace Crawford (vermoedelijk) te zien zijn, maar keert ook de originele voice-over terug, ingesproken door Kirsten Bell. Hoewel er nog vrij weinig bekend is over de verhaallijn, maakt zender HBO Max – waarop de nieuwe serie te zien zal zijn – een grote en hoognodige verandering wat betreft de casting.

Diverse cast

Zo zal de nieuwe Gossip Girl-reboot een diverse cast krijgen, waarin niet alleen zwarte mensen maar ook de LGBTQ+ community prominenter naar voren worden gebracht. Dat zegt Joshua Safran, schrijver en uitvoerend producent die zowel aan de originele serie heeft gewerkt als een belangrijk onderdeel is van de reboot, tijdens het Vulture Festival in Los Angeles. 'Er was niet bepaald veel representatie in de originele show,' laat Safran weten. 'Ik was de enige homoseksuele schrijver in die tijd. Zelfs toen ik naar een privéschool in New York ging in de jaren negentig, was de school zeker geen weerspiegeling van wat je ziet in Gossip Girl. Dus deze keer zijn hoofdpersonages ook niet-wit.' Daarnaast heeft Safran ook bevestigd dat er meer LGBTQ+ verhaallijnen getoond worden. 'Er komt veel meer queer content voor in de nieuwe serie. Hoe de wereld er nu uitziet wordt goed weerspiegeld; waar rijkdom en privilege vandaag komen en hoe je daarmee omgaat,' aldus de schrijver.

Verhaallijn

Hoewel Safran nog niet veel details over de reboot wil prijsgeven, weten we al dat de nieuwe serie een sprong in de tijd zal maken. Zo wordt het verhaal van het Gossip Girl-universum acht jaar later opnieuw opgepakt met een nieuwe generatie aan Upper East Side-tieners. Daarbij ligt de focus voornamelijk op de grote aanwezigheid van social media, die er nog niet echt waren in de tijd van de originele serie. 'De serie gaat in op hoeveel social media – en het landschap van New York zelf – in de tussenliggende jaren is veranderd', aldus de makers tegenover The Hollywood Reporter. Hoe zullen de levers van deze tieners eruitzien die duizenden volgers hebben? Bedenk even hoeveel schade pre-Instagram influencer Blair Waldorf zou kunnen aanrichten met dat aantal volgers...

Wanneer in 2020 de reboot precies te zien zal zijn, is vooralsnog onbekend. Bekijk in de tussentijd nog eens de beste stijlmomenten en celebrity cameo's uit het origineel.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV