Netflix kondigt eerste Nederlandstalige film aan: De Slag om de Schelde

Na de Nederlands-Belgische serie komt de streamingdienst nu met een film. Dit is alles wat we tot nu toe weten over De Slag om de Schelde.

netflix-eerste-nederlandse-film
UndercoverNetflix

Deelden we je vanochtend nog mee wanneer het tweede seizoen van de hitserie You te zien is, hebben we nu nog meer Netflix-nieuws voor je in petto. Zo heeft de streamingdienst zojuist aangekondigd de allereerste Nederlandstalige film te produceren, met de titel De Slag om de Schelde. De Nederlands-Belgische film staat gepland voor november 2020.

De Slag om de Schelde

En dat betekent dat de productie inmiddels in volle gang is. De Slag om de Schelde, of The Battle of the Scheldt in het Engels, zal niet alleen op Netflix te bewonderen zijn, maar draait volgend jaar ook gewoon in de bioscoop. Het belooft een spannende oorlogsfilm te worden over – hoe kan het ook anders – de Slag om de Schelde, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1944 plaatsvond, nu precies 75 jaar geleden. Dit was een grote militaire operatie in het noorden van België en zuidwesten van Nederland waarbij de Britten, Canadezen en Polen de Westerschelde, dé toegangsweg naar Antwerpse havens, te veroveren van de Duitsers.

Productie

In de Nederlandstalige film zullen drie personages een grote rol spelen. Zo zien we onder andere een jonge Nederlander die voor de Duitsers vecht, gespeeld door Gijs Blom. Daarnaast vertolkt Jamie Flatters de rol van een verdwaalde Engelse piloot en speelt Susan Radder een meisje dat onderdeel uitmaakt van het verzet. De met een Emmy bekroonde producer Alain de Levita (bekend van onder meer Bankier van het Verzet) neemt de productie op zich, in samenwerking met Paula van der Oest en Mark van Eeuwen, en de regie is in handen van Matthijs van Heijningen Jr. Met een budget van ongeveer 14 miljoen euro wordt De Slag om de Schelde een van de duurste Nederlandse films ooit gemaakt.

Nederlands op Netflix

Vorig jaar landde de eerste Nederlands-Belgische productie, de misdaadserie Undercover, al op Netflix. De serie bleek een groot succes, wat resulteerde in plannen voor een tweede seizoen (waarvan de opnames in volle gang zijn). Maar daar bleef het niet bij, want volgend jaar staan ook de eerste Nederlandse serie Ares en eerste Belgische productie Into the Night op de planning.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix