Alles wat je wil weten over de nieuwe Netflix-serie 'Emily in Paris'

Hier lees je alles over de nieuwe tv serie van de maker van Sex and the City met Lily Collins in de hoofdrol.

emily in paris
Netflix

Dit jaar betekende goed nieuws voor fans van Sex and the City: Netflixproductie Emily in Paris – dat veelal wordt gezien als de Parijse versie van de iconische serie uit de jaren negentig – zag in 2020 het levenslicht. Geen Carrie, Miranda, Samantha en Charlotte, maar wél Lily Collins en heuse SATC-vibes, zo bleek. Vogue brengt je hier op de hoogte van het laatste nieuws rondom de serie.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat is het plot van Emily in Paris?

Het verhaal van de gloednieuwe serie Emily in Paris vertelt het verhaal van een jonge vrouw Emily (gespeeld door Lily Collins) die afkomstig is uit de Amerikaanse stad Chicago en is verhuisd naar Parijs om te werken voor een Frans luxe-marketingbureau. Eenmaal daar kost het haar veel moeite om een weg te vinden binnen de Parijse cultuur, en zich aan te passen aan de uitdagingen van het leven in een vreemde stad. Al met al een behoorlijk verslavend plot, dat nu al talloze kijkers richting Netflix heeft getrokken.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Lijkt Emily in Paris op Sex and the City?

Hoewel de inhoud van de nieuwe serie niet overeenkomt met het verhaal dat verteld werd in Sex and the City, zit er wel een heuse SATC-touch aan Emily in Paris. De befaamde styliste van SATC, Patricia Field is namelijk verantwoordelijk voor de gehele styling van de serie. Zij wordt vaak gezien als een van de belangrijkste personen die de serie tot een groot succes maakte, door haar gedurfde en inmiddels iconische stijlkeuzes voor de hoofdpersonages.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ook is de serie geproduceerd door dezelfde persoon die verantwoordelijk was voor de productie van alle seizoenen van Sex and the City. Darren Star bedacht en produceerde Emily in Paris die bestaat uit één seizoen met tien afleveringen. In een interview met Deadline laat hij weten ontzettend blij te zijn met het resultaat: 'Ik kan me niemand anders bedenken die dit verhaal beter tot leven had kunnen brengen dan Lily Collins'.

Wie zitten er in de cast van Emily in Paris?

De hoofdrol van Emily zal dus vervuld worden door Lily Collins in de nieuwe serie. Maar de cast zit verder boordevol nóg meer coole namen: Grey's Anatomy en Private Practice-ster Kate Walsh speelt Emily's mentor in de show. Daarnaast verschijnen er verschillende Franse acteurs in Emily in Paris, waaronder Philippine Leroy Beaulieu, Lucas Bravo, Samuel Arnold, Camille Razat en Bruno Gouery naast Ashley Park, William Abadie en Arnaud Viard.

De trailer

Bekijk hieronder de trailer van Emily in Paris.

Komt er een tweede seizoen van Emily in Paris?

Hoewel het eerste seizoen niet helemaal kritiekloos uit de verf is gekomen (gevalletje you hate it or love it) komt er nu dan tóch een vervolg van de veelbekeken serie, zo maakt het Instagramaccount van Emily in Paris bekend. In een korte video onthult de cast – uiteraard op z'n Frans – dat het tweede seizoen een feit is. Het is nog onduidelijk wanneer het vervolg precies op Netflix zal verschijnen en of er nieuwe castleden worden geïntroduceerd. Op gekibbel tussen Emily en Sylvie lijken we hoe dan ook te kunnen rekenen, blijkt wel uit deze fictieve, handgeschreven brief.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV