Alles wat je wil weten over de nieuwe Netflix-serie 'Emily in Paris'

Hier lees je alles over de nieuwe tv serie van de maker van Sex and the City met Lily Collins in de hoofdrol.

emily in paris
Netflix

Hoewel een derde Sex and the City-film officieel van tafel is, is er nu goed nieuws voor fans van de serie. Een nieuwe serie is in de maak die nu al wordt gezien als de Parijse versie van de iconische serie uit de jaren '90 en vroege zeroes. Hoewel zonder Carrie, Miranda, Samantha en Charlotte belooft Emily in Paris met Lily Collins in de hoofdrol veel goeds en heuse SATC-vibes.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat is het plot van Emily in Paris?

Het verhaal van de gloednieuwe serie Emily in Paris vertelt het verhaal van een jonge vrouw Emily (gespeeld door Lily Collins) die afkomstig is uit de Amerikaanse stad Chicago en is verhuisd naar Parijs om te werken voor een Frans luxe-marketingbureau. Eenmaal daar kost het haar veel moeite om een weg te vinden binnen de Parijse cultuur, en zich aan te passen aan de uitdagingen van het leven in een vreemde stad.

Tegelijk moet ze nieuwe vriendschappen en haar liefdeselven in Stan houden terwijl ze carrier probeert te maken binnen het bedrijf, zo meldt Deadline. Collins laat weten zich te verheugen op de komst van de serie: 'ik ben meer dan trots op wat we hebben gemaakt en ik kan niet wachten om haar [Emily's, red.] reis met jullie te delen.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Lijkt Emily in Paris op Sex and the City?

Hoewel de inhoud van de nieuwe serie niet overeenkomt met het verhaal dat verteld werd in Sex and the City, zit er wel een heuse SATC-touch aan Emily in Paris. De befaamde styliste van SATC, Patricia Field is namelijk verantwoordelijk voor de gehele styling van de serie. Zij wordt vaak gezien als een van de belangrijkste personen die de serie tot een groot succes maakte, door haar gedurfde en inmiddels iconische stijlkeuzes voor de hoofdpersonages.

Ook is de serie geproduceerd door dezelfde persoon die verantwoordelijk was voor de productie van alle seizoenen van Sex and the City. Darren Star bedacht en produceerde Emily in Paris die bestaat uit één seizoen met tien afleveringen. In een interview met Deadline laat hij weten ontzettend blij te zijn met het resultaat: 'Ik kan me niemand anders bedenken die dit verhaal beter tot leven had kunnen brengen dan Lily Collins'. Het is nog niet precies bekend wanneer de serie uitkomt, maar de verwachting is dat hij ergens volgend jaar in première gaat.

Wie zitten er in de cast van Emily in Paris?

De hoofdrol van Emily zal dus vervuld worden door Lily Collins in de nieuwe serie. Maar de cast zit verder boordevol nóg meer coole namen: Grey's Anatomy en Private Practice-ster Kate Walsh speelt Emily's mentor in de show. Daarnaast verschijnen er verschillende Franse acteurs in Emily in Paris, waaronder Philippine Leroy Beaulieu, Lucas Bravo, Samuel Arnold, Camille Razat en Bruno Gouery naast Ashley Park, William Abadie en Arnaud Viard.

Wat is de releasedatum voor Emily in Paris?

Emily in Paris zal vanaf 2 oktober te zien zijn op Netflix.

De trailer

Bekijk hieronder de eerste trailer voor Emily in Paris.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV