Imelda Staunton zal vermoedelijk Queen Elizabeth spelen in het vijfde en zesde seizoen van The Crown

Zal de Downton Abbey-actrice de iconische rol van Claire Foy en Oliva Colman overnemen?

imelda staunton
Getty Images

Het derde seizoen van The Crown mag dan misschien net op Netflix staan, er wordt al lang en breed gespeculeerd over de aankomende seizoenen. Zo gaan er geruchten de ronde dat een andere Britse actrice de rol van Olivia Colman als Queen Elizabeth zal overnemen in The Crown seizoen 5 en 6. In de wandelgangen klinkt de naam van Imelda Staunton, bekend van onder andere Downton Abbey en Shakespeare in Love.

Imelda Staunton als Queen Elizabeth

Er staan naar verluidt nog drie seizoenen van The Crown op de planning, waarin het Britse koningshuis van de jaren zeventig, tachtig en wellicht negentig centraal staan. Dat betekent dat er wederom een nieuwe castingronde zal plaatsvinden, met een nieuwe Queen Elizabeth. Volgens de Daily Mail gaat de 63-jarige actrice Imelda Staunton het stokje overnemen van Olivia Colman, die de Britse monarch in seizoen 3 en 4 vertolkt. In seizoen 1 en 2 was dat Claire Foy. Staunton is net name bekend van haar rollen in Downton Abbey, Shakespeare in Love en Sense and Sensibility. Daarnaast heeft ze ook de rol van Dolores Umbridge gespeeld in twee Harry Potter-films.

Netflix het nieuws (nog) niet bevestigd, maar laat weten dat het op dit moment 'pure speculatie' is. 'Wij zijn momenteel The Crown seizoen 4 aan het filmen, maar zijn nog niet bezig met toekomstige seizoenen. Daarom is al het nieuws rondom de casting pure speculatie,' klinkt het statement van de streamingdienst. Hoewel Netflix "officieel" nog geen vijfde en zesde seizoen heeft besteld, is het zeer aannemelijk dat ze er wel gaan komen. Dat liet Netflix' contentdirecteur Ted Santos eerder weten in een interview met The Hollywood Reporter.

Hat, Headgear, Fashion accessory, Outerwear, Smile, Portrait, Portrait photography,
Getty Images

The Crown seizoen 4

Hoewel seizoen 3 net een week op Netflix te bewonderen is, weten we al dat de makers momenteel druk bezig zijn met het vierde seizoen van de serie. Waar de focus in het derde seizoen voornamelijk ligt op de veranderende rol van Queen Elizabeth, haar moeizame relatie met zus Margaret en de ontmoeting tussen prins Charles en Camilla Shand, zal het vierde seizoen zich afspelen tussen 1970 en 1976, de tijd waarin grote veranderingen plaatsvonden in het Britse koninklijk huis. Daarin zal wijlen prinses Diana haar opwachting maken (gespeeld door Emma Corrin). Ook gaan we de eerste vrouwelijke Britse premier Margaret Thatcher zien in het vierde seizoen, gespeeld door niemand minder dan Gillian Anderson.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix