'The Crown' seizoen 4: alles wat we weten over het nieuwe seizoen

Van cast tot plot: lees hier alles over het vierde seizoen van Netflix-hit The Crown.

Een jaar nadat het derde seizoen van The Crown op Netflix verscheen, konden fans van de hitserie alweer genieten van het volgende seizoen. Schrijver van de serie, Peter Morgan, bevestigde eerder dat het vierde seizoen direct zou volgen op het derde, waardoor dit een van de weinige series is die dit jaar geen vertraging heeft opgelopen. Goed nieuws dus voor menig The Crown-fan. Van cast tot plot en van releasedatum tot trailer: lees hier alles wat je wil weten over The Crown seizoen 4.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Releasedatum

Netflix heeft bekendgemaakt dat seizoen vier van The Crown op 15 november 2020 op de streamingdienst zal verschijnen. Seizoen drie en vier zijn achter elkaar gefilmd, waardoor we niet lang(er) hebben moeten wachten op het vervolg op het derde seizoen – zelfs niet door de coronacrisis.

the crown
The CrownNetflix

Verhaal

Het vierde vervolg op de hitserie speelt zich af in de jaren zeventig en tachtig, de tijd waarin grote veranderingen plaatsvonden in het Britse koninklijk huis. De schijnwerpers worden gericht op prins Charles, en dus ook op zijn relatie met wijlen prinses Diana, die geïntroduceerd wordt in het vierde seizoen. Hun bruiloft in 1981 komt aan bod, evenals de jaren daarna. Zo is hun gezamenlijke royal tour naar Australië in 1983 te zien. Daarnaast is bekend dat de beroemde "inbraak" in Buckingham Palace van Michael Fagan verfilmd zal worden. Fagan zal gespeeld worden door Tom Brooke. Tot slot krijgen we ook veel te zien van de nieuwe Britse premier. Waar in seizoen 3 Harold Wilson centraal stond, wordt de focus in seizoen 4 verschoven naar de eerste vrouwelijke premier Margaret Thatcher.

Bekijk hier welke andere spraakmakende gebeurtenissen voorkomen in het nieuwe seizoen van The Crown en ontdek hier de geheimen achter meest spectaculaire modemomenten uit de nieuwe afleveringen.

the-crown-seizoen-3
Prinses Diana en prins Charles in Australië, 1983.
Tim GrahamGetty Images

Cast

Verwacht geen grote veranderingen in de cast van The Crown seizoen 4, zoals bij seizoen 3 ten opzichte van seizoen 1 en 2 wel het geval was. Zo keert Olivia Coleman terug in de rol van Queen Elizabeth en zal Helena Bonham Carter weer te zien zijn als prinses Margaret. Wel worden we aan nieuwe castleden geïntroduceerd in de rollen van personages die we nog niet eerder zagen. Het meest veelbesproken nieuwe castlid is Emma Corrin, die de rol van prinses Diana gaat vertolken. Hier vertellen we je alles over de cast van seizoen vier.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix