The Crown seizoen 4: alles wat we weten over het nieuwe seizoen

Van cast tot plot: lees hier alles over het vierde seizoen van Netflix-hit The Crown.

the-crown-seizoen-4
The CrownNetflix

Sinds het derde seizoen van The Crown op Netflix staat, wordt er alweer reikhalzend uitgekeken naar het volgende seizoen. Schrijver van de serie, Peter Morgan, bevestigde eerder dat het vierde seizoen direct zou volgen op het derde, wat betekent dat de opnames momenteel in volle gang zijn. Dat klinkt natuurlijk als muziek in de oren van menig The Crown-fan. Van cast tot plot en van releasedatum tot trailer: lees hier alles wat je wil weten over The Crown seizoen 4.

Releasedatum

Gezien het derde seizoen van The Crown op 17 november op de streamingdienst verscheen, duurt het nog wel even voordat we een releasedatum voor het vierde seizoen hebben. Hoewel Netflix nog geen informatie deelt, is het zeer waarschijnlijk dat de wachttijd op seizoen 4 korter is dan hoe lang we op seizoen 3 hebben moeten wachten. De reden daarvoor is uiteraard dat de opnames al in volle gang zijn.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Verhaal

Het vierde vervolg op de hitserie speelt zich af in de jaren zeventig en tachtig, de tijd waarin grote veranderingen plaatsvonden in het Britse koninklijk huis. De schijnwerpers worden gericht op prins Charles, en dus ook op zijn relatie met wijlen prinses Diana, die geïntroduceerd wordt in het vierde seizoen. Hun bruiloft in 1981 komt aan bod, evenals de jaren daarna. Zo is hun gezamenlijke royal tour naar Australië in 1983 te zien. Daarnaast is bekend dat de beroemde "inbraak" in Buckingham Palace van Michael Fagan verfilmd zal worden. Fagan zal gespeeld worden door Tom Brooke. Tot slot krijgen we ook veel te zien van de nieuwe Britse premier. Waar in seizoen 3 Harold Wilson centraal stond, wordt de focus in seizoen 4 verschoven naar de eerste vrouwelijke premier Margaret Thatcher.

the-crown-seizoen-3
Prinses Diana en prins Charles in Australië, 1983.
Tim GrahamGetty Images

Cast

Verwacht geen grote veranderingen in de cast van The Crown seizoen 4, zoals bij seizoen 3 ten opzichte van seizoen 1 en 2 wel het geval was. Olivia Colman zal wederom de rol van Queen Elizabeth vertolken, evenals Tobias Menzies als prins Philips, Helena Bonham Carter als prinses Maragret en Josh O'Connor als prins Charles. Naast Camilla Shand (gespeeld door Emerald Fennell), die in seizoen 3 al geïntroduceerd is, zal wijlen prinses Diana haar opwachting maken. In het komende seizoen van The Crown wordt Diana afgebeeld als jonge prinses terwijl ze worstelt om goede relaties op te bouwen met haar schoonfamilie, de koningin en prins Charles. De Britse actrice Emma Corrin speelt prinses Diana tussen haar 18e en 22e, die treffende gelijkenissen met de overleden prinses vertoont:

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ook Margaret Thatcher maakt haar opwachting in het vierde seizoen, gespeeld door niemand minder dan Gillian Anderson. Dat werd in januari 2019 bekend gemaakt door Deadline. Het nieuws werd later bevestigd door Anderson en Netflix.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zien: nog eens vier dingen die je moet weten over The Crown seizoen 4

Het beruchte Tampongate tussen prins Charles en Camilla Parker Bowles zal niet vertoond worden

Hoewel de seizoenen van The Crown gevuld zijn met koninklijke familie schandalen, zal een van de meest beruchte momenten uit de recente geschiedenis van het Britse koningshuis niet worden vertoond. Tampongate, de bijnaam voor een telefoongesprek tussen prins Charles en Camilla Parker Bowles in 1992 uitlekte vóór de prins en Diana officieel gescheiden waren, zal niet in de serie voorkomen.

josh o'connor als prins charles in netflix serie the crown
Colin HuttonNetflix

Acteur Josh O'Connor vertelde in een interview dat, toen hij benaderd werd voor de rol van prins Charles, hij expliciet aan heeft gegeven de controversiële uitspraken van de prins niet te willen vertolken. 'Toen ze me de rol aanboden, was een van mijn eerste vragen – ik zeg vragen, ik denk dat het eigenlijk een verklaring was – we doen niet het tampontelefoontje,' vertelde Josh aan E! News. In het telefoontje in kwestie zou Charles een opvallende uitspraak hebben gedaan. 'Ik zou in je broek willen leven, ofzo. Dat zou zoveel makkelijker zijn.' Waarna hij vervolgens toevoegde dat hij eigenlijk een 'Tampax-tampon' zou moeten zijn – waarmee hij een beeld schetste wat men maar moeilijk kon vergeten.

Claire Foy keert terug

Waanzinnig nieuws voor Claire Foy-fans, want de actrice die koningin Elizabeth in het eerste en tweede seizoen van de serie speelde, keert terug. Britse krant The Sun meldt dat de actrice in het vierde seizoen te zien zal zijn in flashbackscènes. Zo publiceert de krant nieuwe foto's van de set waarop Foy te zien is in een witte jurk en parelketting. Het gaat om een flashback van een speech die Elizabeth (toen ze nog prinses was) op haar 21e verjaardag gaf in 1947, tijdens een reis in Zuid-Afrika.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Trailer

Op het moment is er nog geen trailer beschikbaar van The Crown seizoen 4. Zodra die er is, zullen we 'm uiteraard direct met je delen. Stay tuned!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix