Er is een documentaire in de maak over milieuactiviste Greta Thunberg

De Zweedse milieuactiviste is nog maar zestien jaar oud, maar krijgt nu al een biografie op film.

documentaire-greta-thunberg
Pablo BlazquezGetty Images

Na het nieuws van gisteren dat Rihanna haar eigen documentaire krijgt, kunnen we binnenkort nóg een interessante film verwachten. Zo komt er een documentaire over Greta Thunberg, de zestienjarige klimaatactivist uit Zweden. Volgens Deadline heeft streamingdienst Hulu (van onder andere The Handmaid's Tale) de rechten in handen.

Documentaire over Greta Thunberg

In de documentaire over Greta Thunberg krijgen we een kijkje in het leven van de zestienjarige milieuactiviste, wiens leven sinds vorig jaar een drastische ommekeer heeft gemaakt. Zo werd ze in één klap bekend door een schoolstaking die ze organiseerde. In de nieuwe film wordt Thunberg van dichtbij gevolgd, al vanaf het eerste moment dat ze een schoolstaking in het leven riep. De documentaire gaat hoogstwaarschijnlijk Greta heten en wordt geregisseerd door Nathan Grossman, die in 2018 ook een documentaire maakte over de overleden Zweedse schrijver Stieg Larsson. B-Reel Films is verantwoordelijk voor de productie. De film staat gepland voor 2020, maar wanneer de documentaire precies gaat verschijnen is vooralsnog onbekend.

Milieuactiviste

Sinds de zomer van 2018 veranderde de jonge Thunberg van scholier in beroemd milieuactiviste. Zo organiseerde ze een schoolstaking in Zweden, om zo te demonstreren voor een daadkrachtiger klimaatbeleid ('Als jullie niet geven om mijn toekomst op deze aarde, waarom zou ik dan moeten geven om mijn toekomst op school?'). Die staking groeide uit tot een wereldwijde beweging, en bezorgde Greta de nodige faam. Zo is Thunberg regelmatig te gast bij grote klimaatevenementen, zoals de VN-klimaattop van afgelopen september (waar haar emotionele speech viral ging). Onlangs benoemde TIME haar nog Persoon van het Jaar en sleepte ze een nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede in de wacht.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV