Waarom 'Little Women' nu al je favoriete film van 2020 is

In Amerika is-ie al uit, wij moeten nog twee maanden wachten: kom in de tussentijd alvast in de stemming met fijne feitjes over deze filmparel.

little-women-film-2020
Sony Pictures

Wie een beetje in the know is op filmgebied snapt het waarschijnlijk wel, de heisa rondom de langverwachte film Little Women. Nog niks over het prachtige kostuumdrama opgevangen? Geen punt, want Vogue legt precies uit waarom je in 2020 naar de bioscoop wil snellen voor deze nieuwe film van regisseur Greta Gerwig, bekend van haar eerdere Lady Bird.

Het plot

Little Women is gebaseerd op het gelijknamige cultboek van Louisa May Alcott en dateert al uit 1868. Teveel over het verhaal verklappen is zonde, maar het plot speelt zich in elk geval af in Massachusetts. De vier zussen Jo, Meg, Amy en Beth groeien in de negentiende eeuw op onder de vleugels van hun moeder Marmee. Destijds was de Amerikaanse Burgeroorlog in volle gang, waardoor de vrouwen nóg harder hun eigen weg in de maatschappij moeten vinden. Liefde speelt hierbij – want wanneer niet – een grote rol, al krijgen ze daar allemaal op een totaal andere manier mee te maken.

little-women-film-2020
Little Women

Sterrencast

Het boek is al een doorslaand succes sinds haar release (en dan hebben we het over héél lang geleden, hè) en al vier keer eerder verfilmd. De versie uit 1994 is de meest recente, waarin onder meer een jonge Winona Ryder, piepkleine Kirsten Dunst en Claire Danes glansrollen vervullen. De film werd overwegend positief ontvangen en was genomineerd voor drie Oscars, al won de versie er uiteindelijk geen. Wie het verhaal destijds kon waarderen zal echter benieuwd zijn naar deze nieuwe verfilming, waarin een verse generatie acteurs centraal staat. Wat zeg ik: rázend benieuwd, want toen bekend werd dat de trailer uit zou komen, sloeg Twitter op hol.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Die rits aan acteurs heeft Greta Gerwig namelijk knap uitgekozen: in de film zien we niet alleen Timothée Chalamet, Florence Pugh en Saoirse Ronan, maar ook Emma Watson, Laura Dern en Meryl Streep. Je favoriete acteurs du jour, maar dan samen, zeg maar. Zo schitterde Timothée Chalamet in cultklassieker Call Me by Your Name (2017), Beautiful Boy (2018) en Netflix' The King (2019), maar kennen fans hem ook van Lady Bird uit 2017, waar hij samen met Saoirse Ronan in speelde. Juist: de actrice die óók in deze film zit, met de regisseur die óók de touwtjes van deze productie in handen heeft. Een fijne reünie, die op veel bijval kan rekenen van fans. Florence Pugh maakte op haar beurt in 2019 furore met de stijlvolle horrorfilm Midsommar, die gedurende het geprezen verhaal door een emotionele hel gaat.

Mode in 'Little Women'

Verder wil het oog ook wat, maar gelukkig zit het wel goed met dat visuele aspect, als we op de eerste beelden mogen afgaan. Naast prachtige beelden van uitgestrekte landschappen wordt Little Women een kostuumdrama pur sang, met prachtige mantels, pastelkleurige jurken en strooien hoedjes.

little-women-film-2020
Little Women

Timothée Chamalet maakte overigens, als het stijlicoon dat hij is, zelf zijn kledingkeuzes, vertelt Greta Gerwig tijdens een interview met Variety. 'Volgens Jacqueline Durran (de kostuumdesigner van de film, red.) heeft hij zo'n geweldig stijlgevoel dat ze hem gewoon liet dragen wat hij wilde. Ze hing verschillende opties voor 'm op en liet hem zelf de combinaties maken.' Chalamet zou ter voorbereiding van zijn rol daarnaast talloze essays over jonkheren en flaneurs hebben gelezen (lees: de behoorlijk modieuze mannelijke Franse elite) om zich voor te bereiden op zijn rol, al zou het werk van poëet Charles Baudelaire hem ook hebben geholpen om de puntjes op de I te zetten.

little-women-film-2020
Little Women / Sony Pictures

De film draait al in Amerika en werd daar warm ontvangen: in het eerste weekend werd al voor 29 miljoen dollar aan kaartjes verkocht. De film heeft tot nu toe een rating van 95 procent op Rotten Tomatoes, ook niet mis. Little Women is vanaf begin februari te zien in verschillende Nederlandse bioscopen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV