De meest spraakmakende momenten van de Golden Globes 2020

Van alle winnaars tot bijzondere highlights die je niet gemist mag hebben.

highlights-golden-globes-2020
Getty Images

Voor de 77ste keer vonden zondagavond 5 januari de uitreiking van de Golden Globe Awards plaats in het Beverly Hilton Hotel in Los Angeles. Tijdens de ceremonie – die voor de vijfde keer werd gepresenteerd door komiek Ricky Gervais – werden de beste prestaties op het gebied van film en tv geëerd, stuk voor stuk beloond met een gouden globe. Menig beroemdheid kwam op het prestigieuze evenement af, van genomineerden tot andere grote namen binnen de film- en televisiewereld. Ter samenvatting van de avond zet Vogue de highlights voor je op een rij, van de grote winnaars tot de meest spraakmakende momenten van de Golden Globes 2020. Kijk mee.

Golden Globes 2020: de winnaars

In totaal waren er 25 categorieën, van Beste film en Beste tv-serie tot Beste niet-Engelstalige productie. Hoewel Netflix-producties als Marriage Story en The Irishman veel nominaties ontvingen, vielen ze amper in de prijzen. Grote winnaars waren onder meer Joker, Once Upon a Time In Hollywood en 1917. Dit zijn alle winnaars op een rij:

Films

Beste drama
1917

Beste musical of comedy
Once Upon a Time In Hollywood

Beste animatiefilm
Missing Link

Beste acteur in een drama
Joaquin Phoenix, Joker

Beste actrice in een drama
Renée Zellweger, Judy

Beste acteur in een musical- of comedyfilm
Taron Egerton, Rocketman

Beste actrice in een musical- of comedyfilm
Awkwafina, The Farewell

Beste mannelijke bijrol in een film
Brad Pitt, Once Upon a Time In Hollywood

Beste vrouwelijke bijrol in een film
Laura Dern, Marriage Story

Beste regisseur
Sam Mendes, 1917

Beste scenario
Once Upon a Time In Hollywood

Beste niet-Engelstalige film
Parasite (Zuid-Korea)

Beste filmmuziek
Joker, Hildur Gudnadóttir

Beste filmsong
(I'm Gonna) Love Me Again, Rocketman

77th Annual Golden Globe Awards - Press Room
De cast van Once Upon a Time In Hollywood.
Kevin WinterGetty Images

Series

Beste televisieserie (drama)
Succession

Beste televisieserie (comedy of musical)
Fleabag

Beste miniserie of televisiefilm
Chernobyl

Beste acteur in een televisieserie (drama)
Brian Cox, Succession

Beste actrice in een televisieserie (drama)
Olivia Colman, The Crown

Beste acteur in een televisieserie (comedy of musical)
Ramy Youssef, Ramy

Beste actrice in een televisieserie (comedy of musical)
Phoebe Waller-Bridge, Fleabag

Beste acteur in een miniserie of televisiefilm
Russell Crowe, The Loudest Voice

Beste actrice in een miniserie of televisiefilm
Michelle Williams, Fosse/Verdon

Beste mannelijke bijrol in een serie, miniserie of televisiefilm
Stellan Skarsgard, Chernobyl

Beste vrouwelijke bijrol in een serie, miniserie of televisiefilm
Patricia Arquette, The Act

NBC's "77th Annual Golden Globe Awards" - Press Room
Phoebe Waller-Bridge showt haar Golden Globe Award.
Kevork Djansezian/NBCGetty Images

Indrukwekkende speeches

Al die prijzen werden uiteraard ontvangen in combinatie met een uitvoerige speech. Daarin werden niet alleen veel dankwoorden uitgesproken, maar kwamen ook belangrijke boodschappen naar voren. Zo hield Kate McKinnon een indrukwekkende toespraak over haar seksualiteit toen ze de Carol Burnett Awards overhandigde aan Ellen DeGeneres en maakte Michelle Williams een feministisch statement. Ook liepen de emoties hoog op toen Tom Hanks geëerd werd met de Cecil B. DeMille Award voor zijn complete oeuvre en hij vervolgens zijn familie bedankte.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Ricky Gervais' omstreden monoloog

Het was dan wel de vijfde keer dat Gervais de Golden Globes mocht presenteren, hij weet nog altijd het publiek te verrassen met zijn grappen die op het randje zijn en er soms zelfs overheen gaan. Zo grapte de Britse komiek over de #MeToo-beweging, diversiteit in Hollywood, hoe hypocriet danktoespraken zijn en heeft hij het zelfs over Leonardo DiCaprio's date-gewoontes. Bekijk zijn monoloog in onderstaande video.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Beyoncé sneakt naar binnen

Het is inmiddels tien jaar geleden dat Beyoncé voor het laatste een verschijning maakte op de rode loper van de Golden Globes. Ook dit jaar bleef de zangeres afwezig tussen alle beroemdheden die zichzelf lieten vastleggen door de honderden camera's. Toch was ze erbij. Zo werd Bey binnen de deuren van het Beverly Hilton Hotel gezien – gekleed in een goudkleurige jurk met enorme pofmouwen – samen met man Jay-Z. Een classic geval van via de achteringang naar binnen sneaken, zo blijkt maar weer.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Modespektakel

Niet alleen Beyoncé's jurk met pofmouwen was een spektakel voor het oog, ook looks van verschillende andere beroemdheden zorgden voor een heus modefeest. Zo zagen we Margot Robbie in Chanel, Jennifer Aniston in een zwarte avondjurk van Dior, Phoebe Waller-Bridge in een Ralph and Russo power suit en droeg Olivia Colman een knalrode jurk van Emilia Wickstead. Bekijk alle spectaculaire rode loper looks in onderstaande gallery.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV