'Little Women' en 'Sex and The City' hebben meer met elkaar gemeen dan je zou denken

Sex and The City-actrice Cynthia Nixon onthult grote overeenkomsten.

Little-Women-Sex-and-the-City-overeenkomst
Courtesy Little Women / Sex and the City

Greta Gerwigs nieuwste film Little Women ontving veel lof van critici en kijkers, en heeft een grote indruk achtergelaten sinds hij in première ging in de Verenigde Staten. De film is een adaptatie van het klassieke, gelijknamige boek van Louisa May Alcott uit 1868 waarin het leven van vier jonge vrouwen centraal staat. Vier zeer verschillende vrouwen, geconfronteerd met de beproevingen van het leven, gerelateerd aan de liefde, werk en zelfstandigheid. Dat hebben we al eens eerder gehoord. Hebben we het hier over het klassieke verhaal Little Women of de cultserie, en minstens net zo iconisch, Sex And The City? Beide verhalen zijn culturele fenomenen op hun eigen manier, maar Sex and The City-actrice Cynthia Nixon toont ons de crossover tussen beide verhalen.

'Sex and the City' versus 'Little Women'

De voormalige Sex and The City-actrice deelde gisteren op haar Instagram-account haar mening over de nieuwe film. Niet verwonderlijk was óók zij fan, en onthulde ze een parallel tussen de film en de serie. 'Ik zag Little Women dit weekend', schreef ze in haar post. 'Ik vond het geweldig. Op de een of andere manier voelde het bekend... ' De post bevatte tevens twee afbeeldingen, één met de vrouwelijke personages van SATC en de andere met de vrouwen uit Little Women.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De gelijkenissen tussen de personages zijn verbluffend. Zo zijn Jo (Saoirse Ronan) en Carrie (Sarah Jessica Parker) beiden schrijvers met krullend haar, en worden ze vergezeld door de roodharige Beth (Eliza Scanlen) en Miranda (Cynthia Nixon) en Meg (Emma Watson) en Charlotte (Kristin Davis) die gekleed zijn in vergelijkbare items. En helemaal rechts op beide foto's staan de uitgesproken blondines, Amy (Florence Pugh) en Samantha (Kim Cattrall). Het internet ging los, en velen reacties volgden. Zo tweette schrijver Andrea Long Chu: 'Wie noemde het Sex and the City en niet Big Women?', en liet iemand anders weten ‘SATC is gewoon een geüpdate moderne versie van Little Women'.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Sterke, onafhankelijke vrouwen

Maar ook in beide verhalen zijn verschillende overeenkomsten te bespeuren, waarmee wordt aangetoond dat verhalen over sterke, onafhankelijke vrouwen iets van alle tijden is. Hoewel de twee verhalen meer dan honderd jaar na elkaar werden geschreven – Little Women door Louisa May Alcott in 1868 en Candace Bushnells Sex and The City in 1997 – zijn de gelijkenissen tussen de personages gelinkt aan kwesties als liefde, geld en werk nog steeds accuraat.

People, Human, Fun, Event, Photography, Smile, Family, Flash photography,
Little Women

Een aantal favoriete acteurs van het moment speelt een personage in de nieuwe film van Gerwig, waaronder Florence Pugh, Saoirse Ronan en Emma Watson, maar ook Timothée Chalamet, Laura Dern en Meryl Streep. In de film groeien de vier zussen Jo, Meg, Amy en Beth op in de negentiende eeuw bij hun conservatieve moeder Marmee (gespeeld door Meryl Streep). Het eerste dat opvalt is dat beide hoofdpersonages schrijvers zijn, die het leven van zichzelf en de drie andere vrouwen (hoewel in het ene verhaal zussen en de andere vriendinnen) beschrijven. Ze strijden allen voor hun eigen identiteit en vrijheid in een wereld waarin standaarden maar bovenal verwachtingen bestaan voor vrouwen, gelinkt aan onderwerpen als het huwelijk, het krijgen van kinderen en werk.

Event, Fashion, Fun, Dress, Fashion design, Team, Tourism, Style, Art,
Sex and the City

Van mantels tot Manolo's

Little Women is een kostuumdrama pur sang, waar kostuums in de vorm van prachtige mantels, pastelkleurige jurken en strooien hoedjes en mandjes een verschijning maken. Mode is daardoor een onmisbaar onderdeel van deze film, die zowel de tijd als het karakter van de personages versterkt. Hetzelfde geldt voor Sex and The City, dat bekend staat als een van meest populaire series waar mode – en dan vooral high fashion – een groot onderdeel van was, en een leidende draad door de hele serie. Hoewel Carrie de voorkeur gaf aan Manolo's en Jo in de film niet per se de keuze heeft voor haar kleding, zijn de kostuums een onmisbaar onderdeel van de definiëring van alle vrouwen, die bewijzen dat hun schoonheid, emotie, en visie geen afbreuk doet aan hun intellect.

Little Women verschijnt op 6 februari in de Nederlandse bioscopen.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV