De Zuid-Koreaanse film 'Parasite' van regisseur Bong Joon Ho wordt een tv-serie

Nadat de film bekroond werd met een Golden Globe Award en Gouden Palm, gaat HBO er nu een tv-serie van maken.

Film Parasite van Bong Joon Ho wordt HBO tv-serie
Parasite

Parasite was ongetwijfeld een van de meest besproken films van vorig jaar en werd begin deze maand bekroond met een Golden Globe Award. Na een biedingsoorlog tussen verschillende streamingsdiensten, heeft HBO nu aangekondigd van de Zuid-Koreaanse film een tv-serie te maken.

Mini-serie

The Hollywood Reporter meldt dat Bong Joon Ho, de regisseur van de film, voor de tv-serie gaat samenwerken met de Oscar-winnende filmmaker Adam McKay, bekend van onder andere The Big Short. Het project is in de beginfase van de productie en er is nog niets meer bekend dan dat het om een mini-serie gaat.

Film Parasite van Bong Joon Ho wordt HBO tv-serie
Parasite

Families Kim en Park

De maatschappijkritische film gaat over twee gezinnen in Zuid-Korea, de Kims en de Parks, die niet meer van elkaar kunnen verschillen. De Kims leven in een armzalig souterrain en vouwen pizzadozen voor de kost. De Parks wonen in een villa zo groot, dat ze niet eens al hun eigen kamers kennen. Het lot brengt de twee families samen, wat voor een hoop hilariteit zorgt – tot de film een onvermijdelijke donkere wending neemt.

Bekroond met Golden Globe en Gouden Palm

De Zuid-Koreaanse film van regisseur Bong Joon Ho werd genomineerd voor drie Golden Globes Awards en won eerder al een Gouden Palm op het Cannes Film Festival, de eerste voor een film uit het Aziatische land. De komedie-drama-thriller – zelfs IMDB weet niet hoe ze het genre moeten duiden – werd tijdens de Golden Globes Awards-uitreiking deze maand bekroond met de award voor Beste niet-Engelstalige film.

Lees hier alles wat je wil weten over de film Parasite en bekijk onderstaand de trailer.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV