De Zuid-Koreaanse film 'Parasite' van regisseur Bong Joon Ho wordt een tv-serie

Nadat de film bekroond werd met een Oscar, Golden Globe Award én Gouden Palm, gaat HBO er nu een tv-serie van maken.

Film Parasite van Bong Joon Ho wordt HBO tv-serie
Parasite

Parasite was ongetwijfeld een van de meest besproken films van het afgelopen jaar en schreef zondag 9 februari geschiedenis toen het als eerste Zuid-Koreaanse film - en de eerste niet-Engelstalige film ooit - de Oscar won in de categorie Beste Film. Eerder werd de Zuid-Koreaanse film al bekroond met een Golden Globe Award en Gouden Palm. Na een biedingsoorlog tussen verschillende streamingsdiensten, heeft HBO aangekondigd van de Zuid-Koreaanse film een tv-serie te maken.

Mini-serie Parasite

The Hollywood Reporter meldt dat Bong Joon Ho, de regisseur van de film, voor de tv-serie gaat samenwerken met de Oscar-winnende filmmaker Adam McKay, bekend van onder andere de film The Big Short. Het project is in de beginfase van productie waardoor er nog niet veel bekend is over de inhoud van de serie. Wel is bekend dat het om een mini-serie gaat van ongeveer vijf of zes afleveringen, waarbij dezelfde verhaallijn en de personages van de film wordt uitgediept. Ook zal er dieper worden ingegaan op het onderwerp van klassenverschillen, dat centraal staat in de film.

Toen het nieuws rondom de nieuwe Parasite-serie voor het eerst aan het licht kwam, stelde Bong daarover: 'Ik had al deze belangrijke ideeën verzameld toen ik begon met het schrijven van het script. Ik kon gewoon niet al die ideeën opnemen in de twee uur durende looptijd van de film, dus ze zijn allemaal opgeslagen in mijn iPad en het is mijn doel om met deze mini-serie is een zes uur durende film te maken.'

Film Parasite van Bong Joon Ho wordt HBO tv-serie
Parasite

Bong kwam tevens met een voorbeeld van een dergelijk nieuw verhaal: 'toen de oorspronkelijke huishoudster, Mun Gwang (Lee Jung Eun), laat in de nacht terugkwam gebeurde er iets met haar gezicht. Zelfs haar man vroeg ernaar, maar ze antwoordde nooit. Alleen ik weet waarom ze die kneuzingen op haar gezicht had. Ik heb al deze verborgen verhalen die ik nu wil gebruiken,' aldus de regisseur tegenover Collider.

Engels versus Koreaans

Hoewel Parasite natuurlijk in het Koreaans werd gesproken, stelt The Hollywood Reporter dat de mini-serie naar verwachting in het Engels zal zijn. Een week nadat de potentiële serie werd aangekondigd, meldde Deadline dat Bong 'open stond voor discussies over de vraag of de serie in het Engels of in het Koreaans zal zijn'. Het is dus in ieder geval niet vanzelfsprekend dat net zoals de film ook de serie in het Koreaans zal worden gemaakt.

Acteurs

Hoewel het nog niet duidelijk is welke acteurs een rol zullen spelen in deze nieuwe productie, is een grote kanshebber naar verluidt acteur Mark Ruffalo, zo weet Collider. Het blad stelt dat meerdere bronnen hebben gemeld dat de Oscar-genomineerde acteur een van de hoofdrollen in de serie zal vertolken. Ruffalo stelde in een spontaan TMZ-interview op maandag dat hij 'vereerd zou zijn om in de serie te mogen spelen.'

Families Kim en Park

De maatschappijkritische film gaat over twee gezinnen in Zuid-Korea, de Kims en de Parks, die niet meer van elkaar kunnen verschillen. De Kims leven in een armzalig souterrain en vouwen pizzadozen voor de kost. De Parks wonen in een villa zo groot, dat ze niet eens al hun eigen kamers kennen. Het lot brengt de twee families samen, wat voor een hoop hilariteit zorgt – tot de film een onvermijdelijke donkere wending neemt.

Bekroond met Oscars, Golden Globe en Gouden Palm

De Zuid-Koreaanse film van regisseur Bong Joon Ho ontving tot ieders grote verrassing en blijdschap afgelopen zondag 9 februari de Oscar voor Beste Film. Tijdens de prestigieuze award show werd de film genomineerd in zes verschillende categorieën, en mocht het naast de categorie van Beste Film een gouden beeldje mee naar huis nemen voor Beste Regisseur (voor Bong Joon Ho), voor het Beste Originele Scenario en Beste Buitenlandse Film. De film werd eerder genomineerd voor drie Golden Globes Awards en won eerder al een Gouden Palm op het Cannes Film Festival, de eerste voor een film uit het Aziatische land. De komedie-drama-thriller werd tijdens de Golden Globes Awards-uitreiking deze maand bekroond met de award voor Beste niet-Engelstalige film.

Hoewel er nog geen releasedatum of trailer bekend is gemaakt, is het nieuwe project momenteel in ontwikkeling waardoor updates de komende tijd zullen volgen. Lees hier alles wat je wil weten over de film Parasite en bekijk onderstaand de trailer van de Oscar-winnende film.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV