BAFTA's 2020: de meest memorabele momenten van de avond

Van 1917 als de grote winnaar tot Brad Pitts humoristische boodschap voor het Verenigd Koninkrijk.

baftas-2020-hoogtepunten
Karwai TangGetty Images

Zondagavond 2 februari stond volledig in het teken van de 73ste BAFTA Awards, de prestigieuze awardshow om bijzondere prestaties binnen de film- en televisiewereld te eren. De 'Britse Oscars' vonden volgens traditie plaats in de Royal Albert Hall in Londen, waar menig beroemdheid de rode loper betrad. De avond bestond uit een aantal bijzondere verschijningen (waaronder Kate Middleton in een prachtige Alexander McQueen-jurk), krachtige statements en een flinke dosis humor (mede mogelijk gemaakt door Brad Pitt). Lees hier alles wat je wil weten over de BAFTA's 2020.

'1917' is de grote winnaar

Met in totaal zeven BAFTA's op zak kwam de film 1917 als grote winnaar uit de bus. Zo won de oorlogsfilm onder andere de award voor Beste Film en Beste Regisseur voor Sam Mendes. De film was ook al een grote winnaar tijdens de Golden Globes, en gaat naar verwachting ook meerdere gouden beeldjes binnenslepen tijdens de aankomende Oscars in de nacht van 9 of 10 februari.

Andere winnaars waren Renée Zellweger voor Beste Actrice voor haar vertolking van Judy Garland in Judy, ging Joaquin Phoenix met de prijs voor Beste Acteur naar huis voor zijn rol in Joker en werd Michael Ward benoemd tot 'Rising Star' (met een emotionele speech en een huilende moeder in het publiek als gevolg).

cast-1917-baftas-2020
De cast van 1917.
David M. BenettGetty Images

Meer diversiteit in film en tv

Toen de nominaties voor de BAFTA's 2020 bekend werden gemaakt, kreeg de organisatie van de awardshow te maken met de nodige kritiek. Zo werden uitsluitend witte acteurs genomineerd. De Britse Time's Up-beweging sloeg de handen ineen met Britse sterren Gemma Arerton en Carey Mulligan om te zorgen voor meer diversiteit wat betreft de nominaties.

De organisatie erkende de kwestie, en ook werd het aangekaart tijdens de ceremonie. Zo maakte niet alleen Joaquin Phoenix zich hard voor meer diversiteit binnen de film- en televisiewereld in zijn acceptance speech, maar sprak ook prins William over het belang ervan. 'We vinden onszelf in een positie dat we het alweer moeten hebben over de noodzaak van diversiteit in deze sector,' aldus de Britse prins. Bekijk het fragment in onderstaande video, waarin de prins tevens grapt over The Crown.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Brad Pitts humoristische boodschap

Hoewel Brad Pitt zelf niet aanwezig was bij de BAFTA's, heeft de acteur zeker indruk achtergelaten. De acteur won een award voor Beste Acteur in een Bijrol, die hij niet zelf in ontvangst kon nemen. In zijn plaats betrad Once Upon A Time in Hollywood-medespeelster Margot Robbie het podium. En daarmee was het niet gedaan, want Pitt had nog een boodschap voor de Britten. 'Hallo Verenigd Koninkrijk, ik hoorde dat jullie zojuist single zijn geworden,' hoorden we Robbie lichtelijk ongemakkelijk voorlezen. 'Welkom bij de club! Ik wens jullie het allerbeste met de scheiding.' Daarmee doelde Pitt uiteraard op de definitieve Brexit, die zich eind vorige week voltrok. Bekijk hieronder het fragment.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV