'The Crown' stopt na vijf seizoenen, met Imelda Staunton als Queen Elizabeth

Trouwe fans van de serie zullen het helaas met een seizoen minder moeten doen.

the-crown-laatste-seizoen
Netflix

De Netflix-hitserie over het Britse koningshuis The Crown zal officieel stoppen na het vijfde seizoen. Dat heeft The Hollywood Reporter bekendgemaakt. In november kwam het nieuws al naar buiten dat Downton Abbey-actrice Imelda Staunton waarschijnlijk de rol van Queen Elizabeth zou gaan vertolken in The Crown seizoen 5. Ook dat is nu officieel bevestigd door Peter Morgan, de bedenker en schrijver van de succesvolle serie. Imelda neemt voor het laatste seizoen van The Crown het stokje over van actrice Olivia Colman.

Laatste seizoen van The Crown

In eerste instantie zou Netflix-serie The Crown uit zes seizoenen bestaan. Maker Peter Morgan liet echter aan The Hollywood Reporter weten dat hij besloten heeft dat seizoen vijf het einde van de show wordt. 'Ik had mij voorgesteld dat The Crown zes seizoenen zou krijgen, maar nu ik aan het werken ben aan de verhalen voor het vijfde seizoen, is het mij duidelijk geworden dat dit het perfecte moment is om te stoppen,' vertelt Peter. De kans dat we iemand in de rol van jonge royals als Kate Middleton en Meghan Markle in de serie zullen zien, wordt zo dus kleiner en kleiner.

Imelda Staunton als Queen Elizabeth

Actrice Imelda Staunton zal Queen Elizabeth spelen in het laatste seizoen van The Crown. Ze neemt daarmee de rol over van Olivia Colman, die een Golden Globe won voor haar vertolking van de Britse koningin. In de eerste twee seizoenen speelde Claire Foy de Queen. Er werd al maanden gespeculeerd over wie de rol zou gaan vertolken voor het vijfde en zesde seizoen van de serie. De komst van Staunton als Elizabeth is nu officieel bevestigd door Morgan.

Imelda Staunton speelt Queen Elizabeth in het laatste seizoen van Netflix-serie The Crown
Daniele VenturelliGetty Images

De acteur is onder meer bekend van haar rollen als Dorothea Umbridge in de Harry Potter-reeks, Maud Bagshaw in Downtown Abbey en haar hoofdrol in de film Vera Drake, waarvoor ze een Oscarnominatie ontving.'Als acteur was het een genot om te zien hoe zowel Claire Foy als Olivia Colman iets speciaals en unieks brachten in de scripts van Peter Morgan,' vertelt Staunton tegenover The Hollywood Reporter. 'Ik voel me echt vereerd om lid te worden van zo'n uitzonderlijk creatief team en The Crown tot een goed einde te brengen.'

The Crown seizoen 4

Na een succesvol eerste en tweede seizoen, werd al snel bekend gemaakt dat The Crown terug zou keren voor een derde en vierde. Het derde seizoen van de serie verscheen op 3 november op Netflix. Wanneer seizoen vier van The Crown uit zal komen is nog niet bekend, maar waarschijnlijk zal dit rond het einde van dit jaar zijn. Dat liet acteur Josh O'Connor weten, die prins Charles speelt in de serie. Het vierde seizoen zal zich afspelen tussen 1970 en 1976, een tijd waarin grote veranderingen plaatsvonden in het Britse koningshuis. Prinses Diana zal haar opwachting maken, gespeeld door Emma Corrin. En ook gaan we de eerste vrouwelijke Britse premier Margaret Thatcher zien in het vierde seizoen, gespeeld door niemand minder dan Gillian Anderson.

Princes Diana
Getty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix