Oscar-winnaars zijn mogelijk via Twitter per ongeluk al bekendgemaakt

Het officiële account van de Oscars plaatste én verwijderde een tweet met hun 'voorspellingen' van de winnaars.

Mark Ronson en Lady Gaga nemen hun Oscar in ontvangst op het podium van de Oscars 2019.
Kevin WinterGetty Images

Aankomende zondag is het dan eindelijk zover: dan vindt de uitreiking van de 92e Academy Awards, ofwel de Oscars 2020 plaats. Hollywood kijkt samen met filmliefhebbers ieder jaar weer uit naar wat gezien wordt als de belangrijkste awardshow voor de filmindustrie.

Het internet wordt dan ook ieder jaar overspoeld met voorspellingen over wie er met zo'n felbegeerde award naar huis gaat op de avond (ja, ook wij). De Oscar-winnaars leken echter altijd het best bewaarde geheim van Hollywood te zijn, totdat er deze week vanaf het officiële Twitter account van de Oscars een lijstje met namen werd gepubliceerd en vervolgens direct weer werd verwijderd. Zijn de winnaars van de Oscars 2020 per ongeluk bekendgemaakt?

Oscar-winnaars bekendgemaakt op Twitter?

Afgelopen maandag werd via het officiële Twitter-account van de Oscars een tweet geplaatst. De tweet was een afbeelding van Oscars-voorspellingen met namen als Parasite, 1917 en Jojo Rabbit als de grote winnaars. De tweet werd direct weer verwijderd, maar niet voordat deze veelvuldig gedeeld werd op Twitter. Want: wat op het internet komt, blijft op het internet.

Volgens de Academy gaat het echter niet om hun eigen voorspelling, maar om die van een anonieme twitteraar. Zo konden volgers van het account in de aanloop naar de awarshow deelbare afbeeldingen laten genereren met persoonlijke Oscar-voospellingen. Daarvoor konden zij via een privébericht voorspellingen delen met het account en kreeg je een officiële afbeelding om op je eigen social media te delen ervoor terug. Precies zo'n afbeelding werd gedeeld op het officiële account van de Oscars, wat deed vermoeden dat organisatie achter de Oscars zojuist hun eigen 'voorspellingen' (lees: de winnaars) had bekendgemaakt.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een foutje van de Academy

De Academy reageerde adequaat op wat hun viral tweet online losmaakte. 'We hebben fans op Twitter uitgenodigd om hun Oscars-voorspellingen te maken en te delen. Veel van jullie hebben het dat gedaan! Een probleem op Twitter zorgde ervoor dat het leek alsof een aantal van jullie voorspellingen van ons account kwamen,' reageerde de organisatie. 'Maar dat is niet het geval. Het probleem is nu opgelost. En onze keuzes worden aanstaande zondag bekendgemaakt.' We zullen dus nog even moeten afwachten of dit inderdaad de winnaars waren, of gewoon een foutje. Lees in de tussentijd alvast onze voorspellingen voor de Oscars 2020.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van De Oscars