In de trailer voor de documentaire 'Martin Margiela: In His Own Words' horen we de geheimzinnige ontwerper praten

Eén van de meest mysterieuze figuren uit de modewereld laat eindelijk – letterlijk – van zich horen.

Een catwalkbeeld van Maison Martin Margiela, betreffende de lente/zomer 2014 collectie. 
Kristy Sparow / Getty Images

Als je een Google Image Search doet rondom Martin Margiela, resulteert dat in slechts een handjevol vage foto's van de ontwerper. Toen in 2018 bekendgemaakt werd dat er een documentaire in de maak was over modeontwerper, werden modefans dan ook wild van enthousiasme. Met de documentaire Martin Margiela: In His Own Words krijgen we een zeldzaam kijkje in de wereld van het meest geheimzinnige figuur van de mode-industrie. In de eerste trailer zien we Martin Margiela nog steeds niet in beeld, maar we kunnen hem wél horen praten.

Trailer Martin Margiela: In His Own Words

De documentaire Martin Margiela: In His Own Words is geregisseerd door Reiner Holzemer – hij is dezelfde regisseur die ons de Dries Van Noten documentaire bracht. De film zal de succesvolle carrière van Margiela volgen, waarin hij onder meer praat over zijn inspiratiebronnen, het starten van zijn eigen label en waarom hij in 2009 een punt achter het ontwerpen zette.

Maar wie hoopt dat we de visionaire ontwerper zelf te zien krijgen in de documentaire, komt bedrogen uit. Margiela vertelt zijn verhaal middels een voice over, die versterkt wordt met beelden van zijn schetsen, ontwerpen en shows. De trailer begint dan ook met een typerend statement van de ontwerper: 'Ik hou niet van het idee een beroemdheid te zijn. Anonimiteit is erg belangrijk.'

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Geheimzinnige ontwerper Martin Margiela

De gezichten van ontwerpers Karl Lagerfeld, Donatella Versace en Valentino zijn nagenoeg net zo bekend als de prestigieuze modehuizen die zij groot hebben gemaakt. In de jaren negentig bereikten modeontwerpers de sterrenstatus die je normaliter alleen gewend was van Hollywoodsterren.

Voor Martin Margiela gaat dat niet op, want hij heeft zichzelf steevast op de achtergrond weten te houden (ondanks het grote succes van zijn modehuis). De Belgische ontwerper is dus bij uitstek het meest geheimzinnige figuur van de mode-industrie te noemen, terwijl hij een flinke tijd heeft meegedraaid. Zo startte hij zijn gelijknamige modehuis al in 1988 en bleef daar aan het werk tot 2009. In 2015 werd John Galliano aangesteld als creative director van het modehuis, dat met zijn komst werd omgedoopt to Maison Margiela.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Met de documentaire 'Martin Margiela: In His Own Words' krijgen we een zeldzaam kijkje in de wereld van de ongrijpbare ontwerper. Wanneer de documentaire uitkomt is nog niet bekend.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV