Alles wat je wil weten over de bevestigde Friends-reünie

Vogue zet alle info over de reünie der reünies voor je op een rijtje.

Beeld uit de succesvolle televisieserie Friends, die binnenkort een reüniespecial zullen uitzenden.
Getty Images

De geruchten gingen al langer, maar zijn nu eindelijk bevestigd: de gehele Friends-cast keert terug voor een eenmalige reünie-special, die zal worden uitgezonden op HBO Max. Vogue praat je volledig bij – van releasedatum tot informatie over de inhoud van de (nu al iconische) aflevering.

Friends-reboot uitgesteld

Fans zullen echter nog even geduld moeten hebben: de eenmalige reünie-special van de hitserie is door het coronavirus uitgesteld, zo meldt Variety. De opnames voor de Friends reünie zouden in maart plaatsvinden, maar door de huidige coronacrisis heeft de studio besloten hiermee te wachten. Naar verluidt zal de special op z'n vroegst in mei opgenomen worden, al is dat nog onder voorbehoud.

Friends-reünie

Eind vorig jaar wist de Hollywood Reporter al te melden dat er een reboot zou komen, maar een bevestiging vanuit de cast of streamingplatform bleef uit. Alhoewel Jennifer Aniston – net als haar karakter Rachel, zouden we willen zeggen – bij The Ellen DeGeneres Show haar enthousiasme niet helemaal kon verbergen. 'Er gebeurt iets. Maar we weten nog niet precies wat dat is,' stelde ze destijds.

Zien: de Friends-cast toen en nu

Releasedatum en plot

Wat er precies in de pijplijn blijkt te zitten: een reünie-special op HBO Max, de nieuwe streamingdienst van de Amerikaanse zender HBO. De eenmalige uitzending zou in mei verschijnen, maar is nu dus tot een nader te bepalen datum uitgesteld. Wie een 'hoe gaat het zestien jaar later met'-aflevering verwacht komt waarschijnlijk bedrogen uit, want het gaat om een special zonder script. De hoofdrolspelers zijn wel allemaal van de partij, dus aan de nodige punchlines (maar even, how yoú doin'?) zal het ongetwijfeld niet ontbreken.

Geen nieuwe aflevering

Kortom: de Friends special wordt geen nieuwe aflevering die zich in deze tijd afspeelt. Alle originele personages zijn echter wél van de partij óp de originele set, maar dan als zichzelf. Zij zullen over hun tijd in de serie vertellen, leuke feitjes delen en behind-the-scenes beelden laten zien. Dat laat HBO Max weten in een statement. 'Om eventuele misverstanden over deze special te voorkomen, willen we duidelijk maken dat het geen nieuwe, originele aflevering wordt van de serie. De cast zal een opwachting maken als zichzelf, niet als hun geliefde personages.'

Aanwezig zijn bij de reünie?

Op 21 april maakte HBO een wel hele bijzondere actie bekend: fans kunnen een kaartje winnen voor de reünie als ze een donatie doen aan de All-in Challenge, waarmee geld wordt opgehaald voor de Amerikaanse voedselbanken. Het maakt niet uit hoe groot het gedoneerde bedrag is. 'We nodigen jou en vijf vrienden uit om ons te vergezellen op Stage 24,' schrijft Jennifer Aniston op Instagram. 'Wees onze persoonlijke gast in het publiek tijdens de reünie, terwijl we terugblikken op de show en al het plezier dat we deelden.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Over de serie

De eerste aflevering van Friends werd 25 jaar geleden voor het eerst uitgezonden en al gauw werd de show razend populair. De serie werd zes keer genomineerd voor een Emmy Award als beste komedie, en in 2002 verzilverden ze deze nominatie ook. Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey), Matthew Perry (Chandler) en David Schwimmer (Ross) zouden tussen de drie en vier miljoen dollar krijgen voor hun eenmalige comeback, schrijft website Variety.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV