Alles wat je wil weten over de bevestigde Friends-reünie

Vogue zet alle info over de reünie der reünies voor je op een rijtje.

Beeld uit de succesvolle televisieserie Friends, die binnenkort een reüniespecial zullen uitzenden.
Getty Images

De geruchten gingen al langer, maar zijn nu eindelijk bevestigd: de gehele Friends-cast keert terug voor een eenmalige reünie-special, die zal worden uitgezonden op HBO Max. Vogue praat je volledig bij – van releasedatum tot informatie over de inhoud van de (nu al iconische) aflevering.

Friends reboot uitgesteld

Fans zullen echter nog even geduld moeten hebben: de eenmalige reünie-special van de hitserie is door het coronavirus uitgesteld, zo meldt Variety. De opnames voor de Friends reünie zouden in maart plaatsvinden, maar door de huidige coronacrisis heeft de studio besloten hiermee te wachten. Naar verluidt zal de special op z'n vroegst in mei opgenomen worden, al is dat nog onder voorbehoud.

Friends reünie

Eind vorig jaar wist de Hollywood Reporter al te vermelden dat er een reboot zou komen, maar een bevestiging vanuit de cast of streamingplatform bleef uit. Alhoewel Jennifer Aniston – net als haar karakter Rachel, zouden we willen zeggen – bij The Ellen DeGeneres Show haar enthousiasme niet helemaal kon verbergen. 'Er gebeurt iets. Maar we weten nog niet precies wat dat is,' stelde ze destijds.

Releasedatum en plot

Wat er precies in de pijplijn blijkt te zitten: een reüniespecial op HBO Max, de nieuwe streamingdienst van de Amerikaanse zender HBO. De eenmalige uitzending zou in mei verschijnen, maar is nu dus tot een nader te bepalen datum uitgesteld. Wie een 'hoe gaat het zestien jaar later met'-aflevering verwacht komt waarschijnlijk bedrogen uit, want het gaat om een special zonder script. De hoofdrolspelers zijn wel allemaal van de partij, dus aan de nodige punchlines (maar even, how are yoú doin'?) zal het ongetwijfeld niet ontbreken.

Over de serie

De eerste aflevering van Friends werd 25 jaar geleden voor het eerst uitgezonden en werd al snel razend populair. De serie werd zes keer genomineerd voor een Emmy Award als beste komedie, en in 2002 verzilverden ze deze nominatie ook. Jennifer Aniston (Rachel), Courteney Cox (Monica), Lisa Kudrow (Phoebe), Matt LeBlanc (Joey), Matthew Perry (Chandler) en David Schwimmer (Ross) zouden tussen de drie en vier miljoen dollar krijgen voor hun eenmalige comeback, schrijft website Variety.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV