De gehele cast van de Gossip Girl reboot is eindelijk hier

Dit zijn de actrices die Serena van der Woodsen en Blair Waldorf 2.0 gaan spelen.

Een scène uit Gossip Girl met Serena en Blair in New York.
Getty Images

Hey Upper East Siders, goed nieuws! Inmiddels weten we dat er een heuse Gossip Girl reboot aan zit te komen, een compleet nieuwe serie op HBO Max die zich afspeelt in dezelfde wereld als het origineel. Nu heeft streamingplatform WarnerMedia een groot deel van de cast bekendgemaakt, waarvan we al weten dat die een stuk diverser gaat zijn. Meet your Serena van der Woodsen en Blair Waldorf 2.0.

De cast van de Gossip Girl reboot

The Hollywood Reporter onthulde begin maart al de eerste vijf namen die een grote rol gaan spelen in de spin-off van de populaire serie. Het gaat om de acteurs en actrices Whitney Peak (Molly's Game), Eli Brown (The F**ck-It List), Emily Alyn Lind (Doctor Sleep), Johnathan Fernandez (Lethal Weapon) en Jason Gotay (Peter Pan Live!). Eerder werd al bekend dat Kristen Bell terugkeert als de voice-over en dus dé stem van Gossip Girl. Inmiddels heeft Variety nóg meer namen bekend gemaakt, waardoor de cast compleet lijkt. Het betreft Tavi Gevinson (vooral bekend van haar blog Style Rookie, maar speelt nu regelmatig in films), Thomas Doherty (High Fidelity), Adam Chanler-Berat (meerdere Broadway-producties) en Zion Moreno (Claws).

Serena van der Woodsen 2.0

Hoewel er nog niet veel bekend is over welke rollen alle castleden precies zullen vertolken, weten we al wel dat Emily Alyn Lind een soort Serena van der Woodsen 2.0 à la Blake Lively zal spelen. De jonge actrice kruipt in de huid van personage Audrey (geïnspireerd op Blair Waldorfs grote obsessie met Audrey Hepburn?), die 'in een lange relatie zit en zich afvraagt wat de wereld om haar heen nog meer te bieden heeft'.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Lind heeft in haar korte acteercarrière al een indrukwekkend cv opgebouwd. Zo was ze op zesjarige leeftijd al te zien als een jonge Dakota Fanning in de film The Secret Life of Bees. Daarna speelde ze Shirley Temple in Scorsese's J. Edgar, kreeg ze een rol in de serie Revenge en was ze te zien in de film Doctor Sleep. Het is nog niet duidelijk welke personages de andere acteurs gaan vertolken, maar we gokken op Whitney Peak in een Blair Waldorf-achtige rol.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Diverse cast

In november vorig jaar werd bekend dat de nieuwe Gossip Girl reboot een diverse cast zal krijgen, waarin mensen van verschillende culturele achtergronden prominenter naar voren worden gebracht. Dat vertelde Joshua Safran, schrijver en uitvoerend producent die zowel aan de originele serie heeft gewerkt als een belangrijk onderdeel is van de reboot, tijdens het Vulture Festival in Los Angeles. 'Er was niet bepaald veel representatie in de originele show,' laat Safran weten. 'Zelfs toen ik zelf naar een privéschool in New York ging in de jaren negentig, was de school zeker geen weerspiegeling van wat je ziet in Gossip Girl. Dus deze keer zijn hoofdpersonages ook niet-wit.' Daarnaast heeft Safran ook bevestigd dat er meer LGBTQ+ verhaallijnen getoond worden.

Gossip Girl reboot

De nieuwe Gossip Girl serie zal zich afspelen in dezelfde wereld als het origineel, maar dan acht jaar vooruit in de tijd (als in: het heden) met een nieuwe generatie aan Upper East Side-tieners. Daarbij ligt de focus voornamelijk op de grote aanwezigheid van social media, die er nog niet echt waren in de tijd van de originele serie. 'De serie gaat in op hoeveel social media – en het landschap van New York zelf – in de tussenliggende jaren is veranderd', aldus de makers tegenover The Hollywood Reporter.

Sitting, Fashion, Beauty, Hairstyle, Street fashion, Leg, Footwear, Human, Long hair, Spring,
Courtesy Everett Collection

De nieuwe groep tieners heeft dus naar verwachting een behoorlijk indrukwekkende following op social media. Als we ons bedenken hoeveel schade pre-Instagram influencer Blair Waldorf zou kunnen aanrichten met zo'n groot aantal volgers, zijn we heel benieuwd hoe dat in de nieuwe serie gaat uitpakken. Wanneer in 2020 de reboot precies te zien zal zijn, is vooralsnog onbekend. Bekijk in de tussentijd nog eens de beste stijlmomenten en celebrity cameo's uit het origineel.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV