De bizarre Spaanse thriller 'The Platform' (El Hoyo) komt naar Netflix

'Overleven' krijgt een nieuwe betekenis in deze angstaanjagende science-fiction film.

Bizarre Spaanse thriller El Hoyo (The Platform) komt naar Netflix.
El HoyoNetflix

Al jaar en dag is overleven het thema van menig thriller. In cultfilm The Cube moet men zien te overleven in kubusvormige ruimtes met ieder een grillige doodsval. In de Saw-filmserie komen slachtoffers voor onmenselijke keuzes te staan in de games van de Jigsaw Killer. Maar de nieuwe Spaanse thriller El Hoyo, of The Platform, spant de kroon met het absurde overlevingsplot van de film: in El Hoyo moet men in een bizarre verticale gevangenis zien te overleven door genoeg eten te bemachtigen.

Bizarre Spaanse thriller El Hoyo

Nadat El Hoyo in 2019 in premiere ging op het Toronto International Film Festival wist het een wereldwijde Netflix-deal binnen te slepen. De science-fiction film geregisseerd door Galder Gaztelu Urrutia is een verwrongen allegorie van de mensheid op z'n duisterst en hongerigst. El Hoyo, ook wel The Platform genoemd, zal 20 maart wereldwijd op Netflix verschijnen.

Bizarre Spaanse thriller El Hoyo (The Platform) komt naar Netflix
El HoyoNetflix

Eten is overleven

Het plot van de film draait om gevangenen die opgesloten zitten in een dystopische, torenachtige gevangenis en moeten zien te overleven door genoeg eten te bemachtigen. Een platform met daarop het feestmaal van je dromen gaat langzaam van de bovenste laag van de gevangenis naar de onderste: de gevangenen bovenin de toren kunnen dus rijkelijk genieten van de maaltijden, terwijl de onderste verdiepingen het van de leftovers moeten hebben. En dan arriveert een goedhartige gevangene die de ambitie heeft dit onrechtvaardige systeem te veranderen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
Bizarre Spaanse thriller El Hoyo (The Platform) komt naar Netflix
El HoyoNetflix

Maatschappijkritische horror

El Hoyo is meer dan angstaanjagende thriller – het is maatschappijkritische film die je aan het denken zet. De film levert op slimme wijze kritiek op de klassenstrijd, een populair thema dat ook de rode draad was in recente succesvolle films als Parasite en Us. Beide films die een aantal felbegeerde filmawards binnensleepten. El Hoyo ontving zelf de People's Choice Award op het Toronto International Film Festival. De hoofdrollen in El Hoyo worden vertolkt door acteurs Iván Massagué, Zorion Eguileor and Antonia San Juan.

Bekijk hieronder de trailer voor de thriller El Hoyo die vanaf 20 maart wereldwijd op Netflix te zien zal zijn.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV