Vergeet 'The Crown': 'The Great' wordt je nieuwe favoriete serie over royals

Een satirische comedyserie met Elle Fanning en Nicholas Hoult, do we need to say more?

Elle Fanning in The Great.
Ollie Upton / Hulu

Dat we de levens van royals intrigerend vinden, blijkt wel uit de populariteit van series als The Crown en de beroemde Sisi-films. Fans van kostuumdrama's en koninklijke verhaallijnen kunnen hun hart ophalen, want binnenkort verschijnt de nieuwe serie The Great over de Russische keizerin Catharina de Grote. En die wil je in de gaten houden, want volgens critici belooft de show veel goeds.

The Great

Aangezien het vierde seizoen van The Crown nog even op zich laat wachten, komt The Great als geroepen. De nieuwe serie is een satirische, zwarte comedy en is vooralsnog exclusief te bekijken op streamingdienst Hulu. De hoofdrollen zijn weggelegd voor Elle Fanning (Maleficent, The Beguiled, Teen Spirit, 20th Century Women) en Nicholas Hoult (X-Men: First Class, Tolkien, Warm Bodies). Een van de makers van The Great is Tony McNamara, die een Oscar-nominatie ontving voor zijn werk voor de film The Favourite. De nieuwe serie belooft dezelfde humoristische insteek te bevatten als de film met Olivia Coleman, Emma Stone en Rachel Weisz.

'The Favourite' niet gezien? Bekijk dan hier de trailer

Catharine de Grote

The Great vertelt het verhaal van de langst zittende keizerin uit de geschiedenis van Rusland: Catharina de Grote (Catherine the Great), gespeeld door Fanning. In de tiendelige serie staat de jeugd van de keizerin centraal, die naar Rusland wordt gestuurd om te trouwen met de Russische keizer Peter de Grote (gespeeld door Hoult). Ze heeft goede hoop, maar wordt al snel geconfronteerd met de realiteit die niet zo zonnig is als ze dacht. 'In plaats van liefde en geluk vindt ze een gevaarlijke, verdorven wereld die ze wil veranderen,' aldus de beschrijving van Hulu.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Releasedatum en trailer

The Great verschijnt op vrijdag 15 mei op de Amerikaanse streamingdienst Hulu, die plannen heeft om volgend jaar naar Nederland te komen. Hoe en wanneer de serie in Nederland te bekijken is blijft vooralsnog onbekend. Een van Hulu's populairste titels, The Handmaiden's Tale, is te bekijken op Videoland, dus wellicht zal de Nederlandse streamingdienst de rechten van The Great ook kopen. Bekijk hieronder alvast de trailer van de nieuwe serie.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Andere series over royals

De afgelopen jaren lijkt er weer een sterke interesse te zijn ontstaan in monarchie en de levens van mensen die daarmee te maken hebben. Zo komt de nieuwe serie The Great in navolging van populaire titels als The Crown, die over de Britse koninklijke familie gaat met in het bijzonder Queen Elizabeth, en The Last Czars, een (documentaire)reeks over de beruchte Romanov-familie uit het Russische tsarentijdperk. Ook werd in oktober vorig jaar een nieuwe serie over het leven van Sisi aangekondigd. Mocht je jezelf willen storten in de geschiedenis van het Nederlandse koningshuis, dan is de dramaserie De Troon een aanrader.

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online zonder verzendkosten en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

VOGUE NEDERLAND

VOGUE LIVING

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix