Spaanse Netflix-serie 'Valeria' belooft de nieuwe 'Sex and The City' te worden

De twee series lijken nu al veel overeenkomsten te hebben.

Nieuwe Spaanse Netflix-serie Valeria
Netflix

Spaanse series zijn populairder dan ooit tevoren. Waarschijnlijk ben je net als wij alweer door seizoen drie van Élite heen en heb je het nieuwe seizoen van La Casa de Papel vorige week meteen gebingewatcht – maar niet getreurd, Netflix komt alweer met een nieuwe serie uit het land van tapas en sangria. De Spaanse serie Valeria belooft zelfs de nieuwe Sex and The City te worden. Dat klinkt ons als muziek in de oren.

Wordt 'Valeria' de nieuwe 'Sex and The City'?

De nieuwe Netflix-serie Valeria is gebaseerd op de boeken van Elisabet Benavent en het plot lijkt wat weg te hebben van een van onze meest favoriete series ooit: Sex and The City. In de serie volgen we het leven van Valeria, een jonge schrijfster die een totale writer's block heeft. Haar huwelijk met Adrian – ja, dat lees je goed – zou daarvoor een grote oorzaak zijn en ook is het contact met Valeria's vriendinnen verwaterd. Tijd voor haar om het roer volledig om te gooien.

Nieuwe Spaanse Netflix-serie Valeria
ValeriaNetflix

Trailer van Spaanse Netflix-serie 'Valeria'

In de eerste trailer van Valeria zien we hoe de jonge schrijfster aan haar uitgever heeft belooft haar nieuwe boek bijna af te hebben – maar in werkelijkheid heeft ze nog geen bladzijde geschreven. Door haar huwelijk weet Valeria niet meer waar ze over moet schrijven, totdat ze besluit een beroep te doen op haar groep vriendinnen waarmee ze het contact een beetje was verloren. Het viertal (kan geen toeval zijn, toch?) wordt herenigd en plots is Valeria's leven weer gevuld met avontuur. Ze hebben het over de realiteit van single zijn, hun seksleven en daten anno 2020. Eigenlijk een soort moderne versie van Sex and The City, deze keer in de tijd van datingapps en met een vleugje Spaans temperament. Valeria staat vanaf 8 mei op Netflix.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Spaanse series zijn populairder dan ooit

Na het succes van hitseries als La Casa de Papel, Élite, Vis a Vis lijken tv-series van Spaanse bodem populairder dan ooit. Nadat een hoop spannende crimeseries op Netflix zijn verschenen, lijken ze het met Valeria over een andere boeg te gooien door een Spaanse versie van Sex and The City te debuteren. Of deze nieuwe serie net zo succesvol gaat worden valt natuurlijk nog te bezien, maar de trailer belooft in ieder geval al voor een hoop hilariteit. Eerder zetten we al andere verslavende Spaanse Netflix-series voor je op een rij. Daar zul je het tot 8 mei nog even mee moeten doen.

Élite seizoen 3 nog niet gezien? Bekijk dan hier alvast de trailer

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online zonder verzendkosten en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV