De makers van 'Orange Is The New Black' komen met de eerste coronaserie

Social distance gaat over de 'nieuwe, bizarre, verbijsterende realiteit die we allemaal ervaren'.

promotiebeeld voor orange is the new black
Netflix

Het is alweer even geleden dat het zevende en laatste seizoen van Orange Is The New Black op Netflix verscheen. De makers van de populaire gevangenisserie komen nu met een nieuwe show, ook wel de allereerste "coronaserie" genoemd. De serie zal Social Distance heten en gaat over de 'nieuwe, bizarre, verbijsterende realiteit die we allemaal ervaren' temidden van de coronacrisis, aldus Variety.

Eerste "coronaserie" op Netflix

Volgens Variety werkt het productieteam van Orange Is The New Black momenteel hard aan de nieuwe coronaserie, die volledig virtueel gecreëerd en geproduceerd wordt (want op die manier 'blijven de cast en crew veilig en gezond'). Het zal gaan om een soort bloemlezing van verschillende verhalen die zich afspelen in deze tijd van social distancing en zelfisolatie. Zo schrijven de makers in een persbericht:

'We zijn gepassioneerd over het vinden van verbinding, omdat we allemaal op afstand blijven. We zijn geïnspireerd om een ​​bloemlezing te maken die verhalen vertelt over wat we momenteel doormaken. De unieke, persoonlijke, menselijke verhalen die illustreren hoe we samen apart leven.'

Hoewel het een grote uitdaging is om een serie compleet virtueel te produceren, hebben we er vertrouwen in als we naar het talentvolle team kijken. Regisseur Diego Velasco en showrunner Hilary Weisman Graham zijn van de partij, en Orange Is The New Black-bedenker Jenji Kohan is een van de uitvoerende producers. Terwijl zij hun werk doen vanuit hun woonkamer, zal de cast – die vooralsnog onbekend is – zichzelf vanuit huis filmen.

Maak ook alvast kennis met de nieuwe Netflix-serie 'White Lines'

'Social Distance'

De nieuwe serie Social Distance zal dus uiteenlopende, persoonlijke verhalen vertellen van mensen ten tijde van de coronacrisis. 'De ervaring van social distancing is op dit moment universeel, maar geen individueel verhaal is hetzelfde,' vertellen de makers. 'Met een breed spectrum aan verhalen en momenten – sommige schokkend en sommige alledaags – hopen we dit moment in de tijd vast te leggen. We hopen dat Social Distance ervoor zorgt dat mensen zich meer verbonden met elkaar voelen.' Het is nog niet bekend wanneer de serie op Netflix zal verschijnen, maar één ding weten we wel: interessant wordt het zeker.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix