Internationale filmfestivals slaan de handen ineen voor een gratis tiendaags online festival

Het We Are One: A Global Film Festival zal vanaf 29 mei op YouTube plaatsvinden.

bella hadid op cannes film festival
Pascal Le SegretainGetty Images

Temidden van de coronacrisis wordt het ene na het andere filmfestival afgelast. Om die reden hebben maar liefst twintig internationale filmfestivals de handen ineen geslagen om samen het We Are One: A Global Film Festival te organiseren. De twist: het zal een tiendaags en gratis online filmfestival worden, gehost op YouTube.

We Are One: A Global Film Festival

De bekendste filmfestivals ter wereld werken samen aan het We Are One: A Global Film Festival – van Cannes Film Festival en Sundance Film Festival tot Tribeca Film Festival en Tokyo International Film Festival. Ieder festival zijn zijn eigen programma cureren, dat zal bestaan uit speelfilms, korte films, documentaires en paneldiscussies. 'We praten vaak over de unieke, krachtige rol van film bij het inspireren en verenigen van mensen om de wereld te helpen genezen,' vertelt Jane Rosenthal, CEO van Tribeca Film Festival. 'De hele wereld heeft op dit moment genezing nodig.' Aan de kijkers van het online filmfestival wordt gevraagd een donatie te maken aan het COVID-19 fonds van de World Health Organisation.

Zien: 24 uur met model Valentijn de Hingh tijdens het Cannes Filmfestival

10-daags gratis online filmfestival op YouTube

Het We Are One filmfestival is het eerste grote online filmfestival. Het zal in totaal tien dagen duren – van vrijdag 29 mei tot zondag 7 juni – en volledig plaatsvinden op YouTube. Het filmfestival is dus voor iedereen gratis online te bekijken. 'Het is een evenement dat nog nooit eerder heeft plaatsgevonden en we zijn er trots op dat we het platform zijn voor deze fantastische content die gratis is voor fans over de hele wereld,' aldus Robert Kyncl, CBO van YouTube.

Nederlands Film Festival in 2020

Het Nederlands Filmfestival (NFF) zal dit jaar als gevolg van de coronacrisis ook deels online worden georganiseerd. De films en bijeenkomsten zullen digitaal en 'waar mogelijk op locatie plaatsvinden'. De jubileumeditie vindt van 25 september tot en met 3 oktober plaats. Het is de bedoeling dat een aantal wereldpremières van Nederlandse films zowel in Utrecht als in de rest van het land gelijktijdig worden vertoond. Ook voor de uitreiking van de Gouden Kalveren wordt nagedacht over een 'aangepaste vorm'.

Grote evenementen afgelast door coronavirus

Overal ter wereld worden de meest prestigieuze evenementen afgelast door het coronavirus. Zo werd het Cannes Film Festival al snel gecanceld na de uitbraak van COVID-19 in Italië. Het Hyères International Festival of Fashion and Photography is vooralsnog uitgesteld tot oktober, maar of dat dan plaats kan vinden is nog maar de vraag. En het Met Gala is uitgesteld tot een nader te bepalen datum. Gelukkig kwam het internet al snel met een ludiek alternatief of het grootste mode-evenement van het jaar.

We Are One: A Global Film Festival zal van vrijdag 29 mei tot zondag 7 juni te zien zijn op YouTube.

Bestel Vogue Nederland en Vogue Living nu online zonder verzendkosten en ontvang de nieuwste issues binnen twee werkdagen.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV