La Casa de Papel seizoen 5: alles wat je wil weten over het nieuwe seizoen

Lees hier alles wat tot nu toe bekend is over het vijfde seizoen van Netflix-hit La Casa de Papel.

el profesor in la casa de papel seizoen 4
TAMARA ARRANZNetflix

Na een spannend en meeslepend vierde seizoen van La Casa de Papel (mét enorme cliffhanger) kan het niet anders of er is een vijfde deel van de Spaanse serie op komst. Op dit moment heeft Netflix het nieuws nog niet bevestigd, maar dat er een nieuw seizoen komt is zo goed als zeker. Wegens de huidige coronacrisis kan het echter even duren voordat de serie terugkeert. Lees hier alles wat er tot nu toe bekend is over La Casa de Papel seizoen 5.

Let op: dit artikel bevat spoilers van La Casa de Papel seizoen 4.

La Casa de Papel seizoen 5

Het vierde seizoen van de populaire Spaanse serie verscheen op vrijdag 3 april 2020 op Netflix, en bestond uit in totaal acht afleveringen. Na de vrij intense seizoensfinale werd duidelijk dat er hoogstwaarschijnlijk een vijfde seizoen komt, ook al is dat nog niet bevestigd door de streamingdienst (ook al hebben diverse Spaanse kranten de komst al wél bevestigd). Zo was er een gigantische cliffhanger te zien – de plotselinge ontmoeting van de valse Alicia Sierra (gespeeld door Najwa Nimri) en El Profesor (Álvaro Morte) – die kijkers achterliet met veel vragen. Hoewel een aankondiging van een vijfde deel nog op zich laat wachten, deelde Netflix al wel een grappige meme over de komst van een vijfde seizoen, waarbij de streamingdienst inspeelt op de grote vraag naar een vervolg.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
View this post on Instagram

Onze levenscyclus.

A post shared by Netflix Nederland & België (@netflixnl) on

Verhaal

Het vijfde deel van La Casa de Papel zal wellicht het slot vormen van de Spaanse Netflix-hit. De beruchte bende zal in het nieuwe seizoen hun overval op de Banco de Espana afronden – met of zonder succes. Door de plotselinge dood van geliefd bendelid Nairobi (Alba Flores) zijn alle leden zeer gemotiveerd om het (tweede) meesterplan van El Profesor a.k.a. Sergio Marquina te laten slagen. Tegelijkertijd ontdekt hoofd van de politie Alicia Sierra de schuilplaats van El Profesor; ze komen oog in oog te staan waarbij Sierra een pistool richt op Marquina.

Dit was de trailer van La Casa de Papel seizoen 4

Er gaan op dit moment wilde theorieën het internet over waarin gespeculeerd wordt over de ware identiteit van Sierra. Zo menen sommigen dat zij dezelfde persoon is als de voormalige vrouw van Berlin (Pedro Alonso), Tatiana. Dat zou twee dingen kunnen betekenen: Sierra gaat de bende helpen óf ze dwarsboomt de boel – waarschijnlijk succesvol, want Berlin heeft haar het complete plan verteld. Hoe het ook zij, La Casa de Papel seizoen 5 belooft misschien nog wel spannender te worden dan het vorige deel.

Cast

Aangezien het vijfde deel van La Casa de Papel een aansluitend vervolg is op het vierde seizoen, zullen we grotendeels dezelfde personages terugzien. We hebben echter afscheid moeten nemen van Nairobi, waardoor zij wellicht alleen nog in flashbacks te zien is (net als Berlin). De rest van de cast – waaronder Úrsula Corberó (Tokio), Itziar Ituño (Raquel/Lisboa), Álvaro Morte (El Profesor), Miguel Herrán (Rio), Jaime Lorente (Denver), Esther Acebo (Stockholm), Darko Peric (Helsinki) en Najwa Nimri (Alicia Sierra) – zullen hoogstwaarschijnlijk terugkeren. Of er ook nieuwe personages te zien zijn, moet nog bekendgemaakt worden.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Trailer en releasedatum

Omdat het vijfde seizoen van de serie nog niet is bevestigd door Netflix, zijn er momenteel ook nog geen trailers en een releasedatum beschikbaar. Naar verwachting zal La Casa de Papel seizoen 5 in 2021 verschijnen, maar wegens de huidige coronacrisis zou dit wel eens langer kunnen duren.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix