Sofia Coppola gaat haar eerste serie ooit regisseren

De vrouw achter het bekroonde Lost in Translation en Somewhere komt met nieuw werk.

sofia coppola in 2017 in cannes
Netflix

De succesvolle regisseur Sofia Coppola verplaatst haar werkveld voor het eerst naar televisie, aldus IndieWire. Ze zou aan de slag gaan met de verfilming van The Custom of the Country, naar de klassieke roman van Edith Wharton. Eerdere verhalen van de schrijfster – die als eerste vrouw ooit de Pulitzer Prijs voor fictie won – werden al bewerkt voor het scherm, maar het bekende boek uit 1913 bleef tot nu toe onaangeraakt.

The Custom of the Country

In het boek volgen we het leven van Undine Spragg, een jonge vrouw uit het Midwesten die naar de top van de New Yorkse elite klimt. Van trouwerijen tot scheidingen en affaires – de wildste dromen van Spragg komen, zoals het een werk van Wharton betaamt, helaas niet helemaal uit. 'Ze is mijn favoriete literaire anti-held en ik ben blij om haar voor de eerste keer naar het scherm te brengen,' verklaart Coppola in een statement. Er zou nog niks bekend zijn over de invulling van de cast, en het is nog onduidelijk of het verhaal zich in het originele tijdperk zal afspelen of een moderne update zal krijgen. Het plot leent zich in ieder geval uitstekend voor dromerige beelden, toch wel Coppola's voornaamste handelsmerk.

Zien: Sofia Coppola over haar carrière

Coppola en televisie

Technisch gezien houdt Coppola zich niet voor de allereerste keer met televisie bezig. Ze was ooit mede-organisator van een show op Comedy Central in de 90's: Hi Octane. The Custom of the Country zal op Apple TV+ te zien zijn, een platform waar ze eerder al mee samenwerkte. Haar volgende film, On The Rocks, is tevens geproduceerd met A24 en Apple TV+. Coppola is sowieso van alle markten thuis: zo maakte ze eerder een korte documentaire voor Chanel, het modehuis waar ze al jaren warme banden mee onderhoudt.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV