Alles wat je wil weten over Jennifer Lawrence's eerste Netflix-film 'Don't Look Up'

De Oscar-winnaar zal te zien zijn in haar eerste échte komedie op Netflix.

Het is alweer een tijdje geleden dat we Jennifer Lawrence op het witte doek hebben mogen bewonderen. Voor het laatst was dat in 2019 in X Men: Dark Phoenix en daarvoor alweer in 2018 in Red Sparrow. Maar de Oscar-winnaar is dit jaar terug van weggeweest met haar eerste film voor streamingdienst Netflix, in een komedie getiteld Don't Look Up. Lees hieronder over de rest van de met sterren bezaaide cast voor de Netflix-film.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Jennifer Lawrence in haar eerste film voor Netflix

Dat we Jennifer Lawrence het afgelopen jaar niet in nieuwe films hebben zien spelen, betekent niet dat de acteur stil heeft gezeten. Zo gaf ze in oktober 2019 het ja-woord aan kunstgaleriehouder Cooke Maroney tijdens een met sterren bezaaide bruiloft in Rhode Island. Vervolgens bracht het nieuwe koppel hun wittebroodsweken door in een luxe resort in Indonesië. Achter de schermen werkte Jennifer door aan verschillende filmprojecten, waaronder voor de nieuwe film Don't Look Up. De Netflix-productie zal de eerste film zijn van Jennifer voor de populaire streamingdienst.

Cast

Maar Jennifer is niet de enige Hollywood ster die onderdeel is van de film. Zoals gemeld door Deadline, was Jennifer Lawrence al gecast voor de hoofdrol in Don't Look Up, en nu wordt ze vergezeld door een hele reeks Hollywood-sterren. Lawrence speelt samen met Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett, Timothée Chalamet, Ariana Grande, Matthew Perry, Kid Cudi, Jonah Hill, Himesh Patel, Tomer Sisley en Rob Morgan in de film. Dat belooft dus wat!

Plot en releasedatum van Netflix-komedie Don't Look Up

Don't Look Up werd in februari 2020 voor het eerst aangekondigd door Netflix. De film wordt omschreven als een komedie die 'het verhaal vertelt van twee low-level astronomen die een gigantische mediatour moeten organiseren om de mensheid te waarschuwen voor een naderende asteroïde die de aarde zal gaan vernietigen'. Hoewel Jennifer bekend staat als een hilarische talkshowgast en om haar droge humor in interviews, hebben we de acteur nog niet eerder in een échte komedie zien spelen. De film zal 'later dit jaar' op de streamingdienst verschijnen, aldus een statement van Netflix.

Zien: De beste naked dresses van de Oscars

Geschreven en geregisseerd door Adam McKay

De Netflix-komedie is geschreven en geregisseerd door voormalig Saturday Night Live-schrijver Adam McKay, bekend van films als Vice en The Big Short. 'Ik ben zo enthousiast om deze film met Jen Lawrence te maken,' vertelde Adam in een statement. 'Zij is wat mensen in de zeventiende eeuw een 'dynamiet-act' noemde. En het feit dat Netflix deze film als een wereldwijde komedie presenteert, legt de lat hoog voor mij en mijn team op een spannende en motiverende manier.'

Cate Blanchett gecast voor Don't Look Up

Naast Jennifer Lawrence, maakte Netflix in mei 2020 bekend dat Cate Blanchett de andere hoofdrol in Don't Look Up zal vervullen. Samen zullen ze te zien zijn als het dynamische – en hilarische – astronomenduo in de film. Dat Oscar-winnaar Cate Blanchett naast serieuze rollen als in Carol, Blue Jasmin en Elizabeth I ons ook aan het lachen kan maken in een komedie, bewees de acteur maar weer eens in de 2018-reboot van de Ocean's-franchise Ocean's 8. Met de combinatie van topacteurs Jennifer Lawrence en Cate belooft de nieuwe Netflix-film nu al een klassieker te worden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV