Alles wat je wil weten over 'Legally Blonde 3'

Tijd om je bend & snap alvast weer te gaan oefenen.

Het is inmiddels alweer negentien jaar geleden dat de wereld werd geïntroduceerd aan Elle Woods in de film Legally Blonde. Bijna twee decennia later is de klassieker (en het vervolg daarop uit 2003) nog altijd verweven in onze popcultuur door Legally Blonde's iconische quotes, roze noughties looks en krachtige boodschap van vrouwenemancipatie. Goed nieuws voor fans, want Reese Witherspoon – die door haar rol als Elle Woods wereldwijd doorbrak – heeft officieel bevestigd dat ze bezig is met Legally Blonde 3. En we weten de releasedatum!

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Legally Blonde 3 officieel in de maak

De geruchten dat Reese Witherspoon zou werken aan een derde Legally Blonde-film gingen al langer de rondte, toen ze in april dit jaar een Instagram Live deed met Jennifer Lopez. Tijdens het videogesprek vertelde de Hustlers-acteur dat ze de eerste Legally Blonde film had gekeken met haar tweeling Emme en Max tijdens de lockdown. 'Ze vonden de film fantastisch,' vertelde JLo aan Reese. 'Je was zo geweldig in die film. Na afloop zei mijn dochter: ik wil weten wat er met haar gebeurt. Ik vertelde dat er een deel twee en deel drie is, geloof ik...' Waarop Reese reageerde: 'Er is maar één vervolgfilm, maar ik denk dat we misschien met een derde deel bezig zijn...'

Eerder in 2018 werd al gesproken over een Legally Blonde 3 waar Reese bij betrokken zou zijn, aldus Variety. Dat bleef een tijdje bij vage geruchten, totdat Reese een teasende post op haar Instagram plaatste. In een filmpje zien we haar in een roze glitter bikini op een luchtbed in een zwembad voorbij drijven – fans van de film zullen meteen de gelijkenis trekken met Elle Woods haar hilarische Harvard toelatingsvideo. Een derde deel van de film leek dus in de maak.

Geschreven door Mindy Kaling en Dan Goor

Twee jaar na Reese haar filmpje op Instagram, is dan nu eindelijk het derde deel van de Legally Blonde-franchise officieel bevestigd. Op maandag 18 mei liet Deadline weten dat Legally Blonde 3 geschreven zou worden door Mindy Kaling en Dan Goor, en bevestigde daarmee ook meteen dat de film na bijna twee decennia een reboot krijgt. Fans zullen Mindy Kaling kennen van haar rol als Kelly in The Office US, Mindy in The Mindy Project en films als Ocean's 8 en A Wrinkle in Time. In die laatste speelde ze samen met Reese. Dan Goor werkte eerder aan komedieseries Broolyn 99, Parks & Recreation en The Daily Show. Kortom, het script van de nieuwe Legally Blonde is in goede handen.

Het plot

Mindy Kaling lichtte in een interview met Good Morning America een tipje van de sluier van wat we kunnen verwachten van de nieuwe film. 'Elle Woods is zo'n iconisch personage en zo geliefd,' legde Kaling uit. 'Normaal gesproken denk ik dat ik dat eigenlijk niet echt leuk zou vinden om te doen omdat de verwachtingen zijn gewekt. Maar omdat we het personage in achttien jaar niet hebben gezien, was ik opgewonden. We weten hoe Elle was toen ze 21, 22 was. Maar hoe zit het als ze 41 is? Dat personage, zo onschuldig en meisjesachtig, hoe is ze als ze te maken heeft met volwassen problemen en een volwassen vrouw is? Ze is geen klein meisje meer.'

Reese Witherspoon opnieuw in de rol van Elle Woods

Een jaar geleden tijdens een bezoek aan The Ellen Show ging Reese al in op de geruchten dat een derde Legally Blonde eraan zou komen. Volgens Reese zouden de thema's van de eerste twee films bijna twintig jaar later nog even relevant zijn: 'De films gaan over dat vrouwen onderschat worden, en ik denk dat het een goed idee is om te laten zien dat dingen zijn veranderd, maar nog lang niet genoeg is veranderd.' Ook gaf ze aan een terugkeer naar haar rol als Elle Woods wel te zien zitten. 'Ik vond het geweldig om dat personage te spelen en zij is geweldig, dus als jullie het willen, denk ik dat ik het doe', grapte de 44-jarige acteur tegen het publiek. Of we de originele castleden als 'bend-&-snap' Jennifer Coolidge, Luke Wilson, Selma Blair en Regina King ook terug gaan zien in Legally Blonde 3, is nog niet bekend.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Releasedatum Legally Blonde 3

We weten officieel wanneer de derde film in de bioscoop zal verschijnen. Tijdens een virtuele Legally Blonde cast reünie met Witherspoon, Jennifer Coolidge (Paulette Bonafonté), Selma Blair (Vivian Kensington), Jessica Cauffiel (Margot), Matthew Davis (Warner Huntington III), Ali Larter (Brooke Taylor Windham), Holland Taylor (Professor Stromwell), Alanna Ubach (Serena McGuire) en Luke Wilson (Emmett Richmond), werd een releasedatum bevestigd. Legally Blonde 3 wordt uitgebracht in mei 2022.


Legally Blonde en Legally Blonde 2

In de eerste Legally Blonde-film, die in 2001 uitkwam, zagen we haar toelating doen aan de Harvard rechtenschool nadat ze gedumpt werd door haar vriendje Warner. In Legally Blonde 2, die twee jaar later in de bioscopen verscheen, volgen we Elle naar Washington, waar de kersverse advocaat de strijd aangaat om dierproeven voor uit de cosmetische industrie te verbannen. Sinds haar doorbraak met Legally Blonde, is Reese Witherspoon haar eigen succesvolle productiehuis gestart, cast ze A-list acteurs als Meryl Streep in haar eigen tv-series en heeft ze een Oscar gewonnen. Net als haar karakter Elle Woods, laat ze met haar glansrijke carrière zien wat vrouwenpower betekent.

Shop Vogue's mode favorieten

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV