De succesvolle film 'Girl With The Dragon Tattoo' wordt nu ook een serie

Na talloze boeken en films volgt er nu ook een serie in navolging van de Millenium-reeks.

daniel craig en rooney mara bij première  van girl with the dragon tattoo
Getty Images

De beroemde Millenium-trilogie van Stieg Larsson – zowel in boek als film – lang en breed afgevinkt? Dan is er goed nieuws: Amazon werkt aan een serie rondom Lisbeth Salander, één van de hoofdpersonen uit het driedelige werk. Het verhaal komt echter niet overeen met het plot uit het boek of de verfilmingen ervan, meldt The Hollywood Reporter.

Millenium-trilogie

Het eerste deel van de trilogie verscheen al in 2004, een jaar na de dood van de Zweedse schrijver. Hij schreef de boeken bij wijze van hobby in zijn vrije tijd, al heeft hij zelf dus nooit meer het succes van zijn werk mogen meemaken. Zijn boeken Mannen die vrouwen haten (2005), De vrouw die met vuur speelde (2006) en Gerechtigheid (2007) werden talloze keren verkocht en bekroond met diverse prijzen, waaronder die voor beste Scandinavische misdaadroman. De boeken zijn tevens vertaald naar het Nederlands, en stonden weken in de bestsellerlijst van de CPNB. Het werk werd al snel verfilmd in Zweden, waarna in 2011 de Hollywoodfilm The Girl With The Dragon Tattoo volgde. Daniel Craig vertolkte daarin de rol van journalist Mikael Blomkvist en Roony Mara die van Lisbeth Salander, een hacker.

Zien: Rooney Mara over 'The Girl With The Dragon Tattoo'

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Girl With The Dragon Tattoo' als serie

In de eerdere boeken en films stond vooral de samenwerking tussen Blomkvist en Salander centraal. De nieuwe serie zal zich echter compleet op Salander focussen. Veel is nog niet bekend over het plot, maar de hoofdpersoon zal naar verluidt in 'de wereld van vandaag' gaan opereren. Rooney Mara is niet bij het project betrokken en ook Noomi Rapace, die de rol van Salander in de Zweedse verfilmingen op zich heeft genomen, werkt voor zover bekend niet mee.


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV