Netflix voegt een 'Black Lives Matter'-collectie aan hun platform toe

De streamingdienst wil de krachtige en complexe verhalen uit de zwarte gemeenschap highlighten.

indya moore in netflix serie pose
PoseNetflix

Als reactie op de wereldwijde demonstraties naar aanleiding van de moord op George Floyd, heeft Netflix een Black Lives Matter-collectie toegevoegd aan de streamingdienst. Het nieuwe genre op Netflix bevat films, TV shows en documentaires die ieder krachtige en complexe verhalen van de zwarte gemeenschap vertellen.

Netflix voegt 'Black Lives Matter'-genre toe

Met de Black Lives Matter-collectie hoopt Netflix hun gebruikers aan te sporen zich te verdiepen in de verhalen van de zwarte gemeenschap, om zo hun ervaring beter te leren begrijpen. Via een statement op Twitter maakte de streamingdienst het nieuws bekend: 'Waneer we zeggen "Black Lives Matter", bedoelen we daar ook mee "Black storytelling matters"', aldus de tweet. 'Met het besef dat onze toewijding aan echte, systemische verandering tijd zal vergen, beginnen we met het highlighten van krachtige en complexe verhalen over de ervaringen van de zwarte gemeenschap.'

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

The Help meest bekeken film op Netflix

De aankondiging kwam kort nadat de film The Help de meest bekeken film was geworden tijdens de Black Lives Matter-protesten. Maar de meningen over die film zijn nogal verdeeld. In The Help worden de ervaringen van zwarte huismeisjes verteld, maar richt zich daarbij vooral op een white savior-personage. Acteur Viola Davis zei in 2018 dat ze spijt had van haar rol in de film. En acteur Bryce Dallas Howard, die ook in de film verscheen, stelde deze week voor dat mensen in plaats naar The Help andere films zouden moeten kijken.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Ik heb gehoord dat #TheHelp momenteel de meest bekeken film op Netflix is!' schreef ze op Instagram. 'Ik ben zo dankbaar voor de fantastische vriendschappen die uit die film voortkwamen – onze band is iets wat ik erg koester en een leven lang meegaat. Dit gezegd hebbende, is The Help een fictief verhaal verteld vanuit het perspectief van een wit personage en werd gemaakt door overwegend witte storytellers. We kunnen allemaal beter doen dan dat.' Bij de post zette Bryce een aantal films, TV series en documentaires op een rijtje die ook op Netflix te zien zijn, maar verhalen uit de zwarte gemeenschap beter weergeven.

Het artikel gaat verder onder deze video.

Zien: Neem een exclusief kijkje achter de schermen bij Vogue's covershoot met topmodel Anok Yai

Van Orange Is the New Black tot Moonlight

De nieuwe Black Lives Matter-collectie van Netflix bevat titels als Ava DuVernay's documentaire 13th over racisme en ongelijkheid , Spike Lee's biografisch drama Malcolm X, Barry Jenkins's Oscar-winnaar Moonlight, Janet Mock's hitserie Pose, een voormalig first lady Michelle Obama's documentaire Becoming. Daarnaast staat Netflix-serie Orange Is the New Black ook in het rijtje, een serie die toen deze uitkwam een van de meest diverse casts ooit zag. Het genre wordt een permanente toevoeging aan de streamingdienst.

Netflix gebruikt platform voor BLM-beweging

De aankondiging van Netflix komt twee weken nadat ze zich uitspraken in solidariteit met de Black Lives Matter-beweging op Twitter. De streamingdienst was daarmee een van de eerste entertainment bedrijven die zijn steun voor de zwarte gemeenschap liet blijken. 'Zwijgen is medeplichtig zijn. Black Lives Matter', zei Netflix in een tweet op 30 mei, die meer dan een miljoen likes heeft vergaard. 'We hebben een platform en we hebben de plicht om onze zwarte gebruikers, werknemers, makers en talent te laten spreken.' Het nieuwe genre is nu als eerste aan de Amerikaanse Netflix toegevoegd, maar Netflix heeft laten weten dat ze van plan zijn de collectie wereldwijd uit te rollen, aldus EW. Vogue zette alvast een aantal anti-racistische films, tv series en documentaires voor je op een rijtje.

Shop Vogue's favoriete gadgets

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder