Kristen Stewart portretteert prinses Diana in nieuwe film

De 30-jarige actrice kruipt in de huid van wijlen Lady Di.

actrice kristen stewart bij een show van chanel in parijs
Getty Images

Kristen Stewart gaat de hoofdrol vertolken in een nieuwe film over de Britse prinses Diana, zo meldt Deadline. Spencer, zoals de productie gaat heten, wordt geregisseerd door de Chileen Pablo Larraín. Geen onbekende in de wereld der biopics: hij was eerder verantwoordelijk voor de veelgeprezen film Jackie, over het leven van Jackie Kennedy.

Verhaallijn van 'Spencer'

De film speelt zich in slechts drie dagen af in de vroege jaren negentig, wanneer Diana besluit dat haar huwelijk met prins Charles niet werkt. Het hele plot wordt vanaf één locatie gefilmd: het landgoed Sandringham in Norfolk. De film zal zich dus niet richten op haar tragische dood in 1997, maar juist op die dagen voor de scheiding, licht Larraín toe. 'Normaal gesproken vindt de prins zijn prinses, vraagt haar ten huwelijk en uiteindelijk wordt zij koningin. Zo hoort het sprookje te gaan. Als iemand besluit om geen koningin te worden en liever haar eigen weg gaat, is dat een enorme beslissing. Ik ben daar altijd door verrast geweest en denk dat het een heel moeilijke stap was om te nemen. Dat wordt het hart van de film.'

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Zien: de meest iconische bruidsjurken ooit

Releasedatum

De opnames starten naar verwachting begin 2021. De laatste grote film omtrent de prinses was Diana (2013), met Naomi Watts in de hoofdrol. De productie – die gebaseerd werd op het boek Diana: Her Last Love – wist het hart van critici echter niet te veroveren. Voor deze film (én het vierde seizoen van The Crown, waarin prinses Diana tevens haar opwachting maakt) liggen de verwachtingen echter een stuk hoger, want met Jackie sleepte Pablo Larraín talloze nominaties, prijzen en steengoede recensies in de wacht.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prinses Diana