Netflix komt met een serie ‘Homemade’-films in lockdown met Kirsten Stewart, Maggie Gyllenhaal & meer

De zeventien korte films laten zien wat de impact van de lockdown is op levens over de hele wereld.

kristen stewart op cannes film festival 2018
Stephane Cardinale - CorbisGetty Images

Terwijl de hele wereld even stil leek te liggen tijdens de lockdown, hebben een aantal filmmakers niet stilgezeten ondanks de pandemie. Een collectie korte films gemaakt vanuit huis tijdens de lockdown – passend getiteld Homemade – verschijnt op dinsdag 30 juni op Netflix. Onder andere Kristen Stewart en Maggie Gyllenhaal hebben meegedaan aan het project van regisseur Pablo Larraín.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Netflix collectie korte films getiteld Homemade

Volgende week lanceert Netflix een collectie van zeventien korte films, gemaakt door regisseurs in zelf-isolatie van over de hele wereld. Het project is een initiatief van regisseur Pablo Larraín, bekend van onder andere Jackie en Ema, en de maker van Spencer, een nieuwe film over prinses Diana waarin Kristen Stewart de hoofdrol zal vertolken. Stewart zelf heeft ook een film geregisseerd voor het project. Daarnaast zullen korte films van onder andere Maggie Gyllenhaal, Paolo Sorrentino (The New Pope), Gurinder Chadha (Bend It Like Beckham), Nadine Labaki (Capernaum) en Sebastian Lelio (A Fantastic Woman) te zien zijn.

Zien: Kristen Stewart gaat de rol van prinses Diana vertolken in nieuwe film

Gefilmd in lockdown

Alle films zijn gemaakt tijdens de lockdown, gewoon vanuit huis, met apparatuur die de makers voor handen hadden. De collectie is dan ook passend getiteld Homemade. De verhalen variëren van intieme dagboeken van het dagelijkse leven van de filmmakers, tot fictieve vertellingen in verschillende genres. Samen laten de korte films de impact van de lockdown zien in verschillende landen en levens van over de hele wereld. Vanuit het project wordt een donatie aan het Hardship Fund van Netflix gemaakt, dat non-profits steunt die hulp bieden aan cast en crew die geen werk hebben door de huidige crisis.

Trailer

In de trailer voor Homemade zien we een aantal korte snippets uit de films. Daaruit kunnen we opmaken dat er bijvoorbeeld een stop-motion film tussenzit met poppetjes van Queen Elizabeth en de paus, zien we de herkenbare struggles van een Zoom-call voorbijkomen en iemand fietsen door de verlaten straten van een stad. Ook lijkt familie een centraal thema te zijn voor een hoop van de films, waarbij de kinderen van de regisseurs de hoofdrol spelen. Kortom, genoeg verhalen waar je je eigen ervaring tijdens de lockdown in zult herkennen.

Homemade is vanaf dinsdag 30 juni te zien op Netflix. Bekijk hieronder alvast de trailer.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Shop Vogue's favoriete accessoires

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV