Alles wat je wil weten over Kristen Stewart als prinses Diana

De Amerikaanse actrice neemt de rol op zich van de prinses van het volk, in de nieuwste film van de Chileense regisseur Pablo Larraín, Spencer. Van de startdatum van de productie tot de cast, hier is alles wat we tot nu toe weten.

Het verhaal van Diana, prinses van Wales – koninklijke pionier, activiste en stijlicoon – is nog steeds een bron van fascinatie meer dan twee decennia na haar dood. Het bewijs? Een gloednieuwe film over haar leven, met als titel Spencer, die momenteel in de maak is en waarin Kristen Stewart de hoofdrol speelt. In afwachting van de langverwachte release, sommen we alle details op die we tot nu toe weten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wie speelt prinses Diana in Spencer?

Kristen Stewart speelt prinses Diana. De Amerikaanse actrice werd bekend als de ster van The Twilight Saga (2008-2012) en heeft sindsdien lovende kritieken gekregen voor haar werk in een reeks onafhankelijke projecten, waaronder Clouds of Sils Maria (2014) en Personal Shopper (2016). Meer recentelijk in 2019, transformeerde ze in het Franse new wave-icoon Jean Seberg voor de film Seberg, en speelde ze een geheime agente in Charlie's Angels. Vorig jaar speelde ze een ingenieur in de scifi-horror Underwater.

'Kristen is een van de meest geweldige actrices van dit moment', vertelde Spencer's regisseur Pablo Larraín aan Deadline. 'Ze kan heel mysterieus en erg kwetsbaar zijn en uiteindelijk ook erg sterk, en dat is wat we nodig hebben ... De manier waarop ze op het script reageerde en hoe ze het personage benadert, is heel mooi om te zien.' Vulture en filmstudio Neon heeft een nieuw beeld gepubliceerd van Kristen Stewart als Lady Di – waar Kristen als twee druppels water op haar lijkt.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wat is de verhaallijn van de film Spencer?

Spencer speelt zich in de begin jaren negentig af tijdens drie kritieke dagen, waarna prinses Diana besloot haar huwelijk met prins Charles te beëindigen. Het zal plaatsvinden tijdens een van haar laatste kerstvakanties met de koninklijke familie op hun Sandringham-landgoed in Norfolk. 'Het is erg beknopt', vertelde Larraín aan Deadline over het verhaal. 'Ze brachten Kerst daar velen jaren door en de film speelt zich in het begin van de jaren negentig af, zo rond 1992. Het is kerstavond, eerste en tweede kerstdag. […] We krijgen een beeld van wat ze wil en wat ze gaat doen.'

kristen stewart diana spencer
Kristen Stewart als prinses Diana in Spencer
NEON

Larraín voegt eraan toe dat de uiteindelijke scheiding van het paar in 1996 en de tragische dood van Diana in 1997 geen deel zullen uitmaken van het verhaal. 'Ze stierf jaren nadat ons verhaal zich afspeelde en dat komt dus niet aan bod', zegt hij. 'Het zijn slechts drie dagen van haar leven en in die zeer korte tijd kun je een breder, groter perspectief krijgen van wie ze was. We kennen haar lot allemaal... en we hoeven daar niet op in te spelen.

Het 'sprookjeshuwelijk'

De focus van het drama ligt waarschijnlijk op Diana’s relatie met Charles en haar band met haar zonen, prins William en prins Harry. 'Een belangrijk punt is dat Diana tijdens de film ontdekt dat ze vooral zichzelf moet zijn. En dat betekent niet dat ze naast iemand moet staan, of ergens deel van uit moet maken, behalve van zichzelf en haar eigen kinderen. Diana was veelzijdig, maar het belangrijkste was dat ze een geweldige moeder was. Dit is het verhaal van een vrouw, die begrijpt dat het belangrijkste voor een vrouw in haar leven, haar eigen kinderen zijn.'

diana tijdens kerst
Princess Diana ArchiveGetty Images

De titel van de film, een eerbetoon aan de meisjesnaam van Diana, is ook onthullend. 'Ze is een vrouw die tijdens de duur van de film besluit en beseft dat ze de vrouw wil zijn die ze was voordat ze Charles ontmoette', legt Larraín uit. 'Het gaat over het vinden van zichzelf, en dat gezond zijn en enkel alleen te zijn met zichzelf, waarschijnlijk het belangrijkste voor haar is.'

Wie spelen prins Charles, prins William en prins Harry in Spencer?

De rollen van Diana's echtgenoot en zonen, evenals de koningin en prins Philip, moeten nog worden gecast.

Wie regisseert en schreef Spencer?

De Chileense filmmaker Pablo Larraín – de veelgeprezen regisseur van No (2012), The Club (2015) en Neruda(2016) – staat aan het roer voor de film Spencer. Zijn laatste twee films zijn ook vernoemd naar de hoofdrolspeelsters: Ema uit 2019, met Mariana Di Girolamo in de hoofdrol als een rebelse reggaeton-danseres en Jackie uit 2016, waarin Natalie Portman Jacqueline Kennedy speelde. Zijn aanstaande film zal waarschijnlijk worden vergeleken met die laatste, dat ook over een publiek figuur onder intensieve media-aandacht ging, van wie haar sprookjesachtige einde op een tragische manier werd ontnomen. Als we het mogen vergelijken met de film Jackie, mogen kijkers weelderige kostuums, oogverblindende interieurs en meeslepende cinematografie verwachten.

Ondertussen werd het script voor Spencer geschreven door de Oscar-genomineerde Britse scenarioschrijver Steven Knight, die vooral bekend is als de maker van misdaaddrama Peaky Blinders. Zijn andere werk omvat Dirty Pretty Things (2002) en Eastern Promises (2007). 'Het is een erg mooi en energiek script', vertelde Larraín aan Deadline. 'Ik heb [Knight's werk] jarenlang bewonderd. Het is ongelooflijk en legt... [de] enorme hoeveelheid schoonheid aan de kracht van Diana vast.'

Wanneer wordt Spencer uitgebracht?

De productie van de film begint naar verwachting begin 2021, dus de datum van release zal waarschijnlijk ergens in 2022 zijn.

Shop Vogue's favoriete items voor thuis

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prinses Diana