What we really, really want: er is een nieuwe Spice Girls-documentaire in de maak

Girl Powered: The Spice Girls staat in het teken van het 25-jarig jubileum van '90s hit Wannabe.

spice girls in parijs
Tim RoneyGetty Images

De Spice Girls zijn volgend jaar te zien in een nieuwe documentaire die in het teken staat van hun iconische hit Wannabe. De '90s klassieker bestaat in 2021 alweer vijfentwintig jaar. De Britse televisiezender Channel 4 viert het jubileum met de uitzending van de documentaire Girl Powered: The Spice Girls.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Wannabe bestaat 25 jaar

Zoals je misschien al weet, was Wannabe de grote debuutsingle van de populaire girlband uit de jaren negentig. Het nummer stond in 1996 bovenaan de hitlijsten, zowel in de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk, waar groepsleden Mel B, Emma Bunton, Melanie C, Geri Halliwell en Victoria Beckham vandaan komen. Daarnaast waren zij de eerste meidengroep die sinds The Beatles twee jaar op rij de nummer één kersthit scoorde, met nummers als Too Much en Goodbye, you go girls!. Het verbaast ons dan ook niet dat de Spice Girls nog steeds officieel de bestverkochte girlband aller tijden is.

Geri Halliwell over het ontstaan van haar iconische Union Jack-jurk

Girl Powered: The Spice Girls

Om het jubileum van Wannabe groots te vieren, wordt er een nieuwe documentaire gemaakt over de iconische meidengroep. Als we Channel 4 mogen geloven, zal Girl Powered: The Spice Girls een mix bevatten van materiaal uit het archief en nog niet eerder vertoonde, onthullende interviews. Als kijker zal je worden meegenomen achter de schermen en zien hoe de groep erin geslaagd is een plekje te veroveren in de muziekwereld, die destijds gedomineerd werd door Britse popacts als Oasis en Blur. Er zou ook een speelfilm in de maak zijn, een mogelijk vervolg op Spice World uit 1997, maar het lijkt erop dat de documentaire eerder zal verschijnen. Het is nog afwachten of Girl Powered: The Spice Girls ook op de Nederlandse televisie te zien zal zijn.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Spice Girls-reünie

Na een langverwachte reünie die werd aangekondigd in 2018, zijn vier van de vijf leden vorig jaar juni opnieuw op tournee gegaan. Helaas bleef het bij dertien concerten binnen het Verenigd Koninkrijk, en staan er daarbuiten (nog) geen nieuwe concerten gepland. Hoewel Victoria Beckham a.k.a Posh Spicegeen onderdeel uitmaakte van de reünie, zal ze wél te zien zijn in de nieuwe documentaire. De vrouwen staan nog altijd op goede voet met elkaar. Zo kwam de groep vorige week nog samen voor een boswandeling op afstand, vertelde Emma Bunton aan de Britse radioshow Heart FM.

Shop Vogue's favoriete gadgets

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV