Alles wat je wil weten over de veelbelovende nieuwe Netflix-serie 'Ratched'

De sterrencast voor Ryan Murphy's American Horror Story spin-off Ratched belooft veel goeds.

sarah paulson in netflix serie 'ratched' van ryan murphy
RatchedNetflix

Netflix heeft een nieuwe serie aangekondigd van maker Ryan Murphy, bekend van hitseries als Glee, Hollywood, The Politician en high fashion horror serie American Horror Story. Het veelbelovende Ratched wordt een prequel voor die laatste titel met Sarah Paulson in de hoofdrol. In de aanloop naar de release van de serie, zette Vogue alles wat we tot nu toe weten voor je op een rijtje.

Wat is het plot van Ratched?

De nieuwe Netflix-serie Ratched is een spin-off van American Horror Story, waarin we meer te weten komen over de duistere zuster Mildred Ratched. Dat karakter komt dan weer uit het iconische verhaal van One Flew Over the Cuckoo's Nest, een boek dat in 1975 verfilmd is met Jack Nicholson in de hoofdrol.

sarah paulson in de trailer voor ryan murphy's nieuwe netflix serie 'ratched'
Sarah Paulson als zuster Mildred in Ratched.
RatchedNetflix

Het verhaal van Ratched speelt zich twintig jaar voor de gebeurtenissen in het boek af, in 1947, en vertelt hoe zuster Ratched zo getwist is geworden. Ratched doet zich voor als de perfecte, toegewijde verpleegster om zo een ziekenhuis te infiltreren. Echter, zonder dat haar collega's ervan bewust zijn, zijn de ambities van Ratched huiveringwekkender dan iemand zich had kunnen voorstellen. Het bloedstollende horror-drama laat zien dat monsters niet geboren worden, maar zo gemaakt worden.

De trailer

'We hadden een gezegde in het korps. Red een leven en je bent een held. Red honderd levens? Nou, dan ben je een verpleegster', zegt Sarah Paulson in de onlangs uitgebrachte trailer voor de serie, waarin we al snel de sinistere kant van zuster Ratched te zien krijgen. Goed, naast alle horror ziet het er naar uit dat we gelukkig ook weer mogen genieten van een hypergestilleerde wereld zoals we inmiddels gewend zijn van Ryan Murphy met series als Hollywood en Scream Queens. Bekijk hieronder de trailer voor Ratched.

Wie zitten er in de cast van Ratched?

De hoofdrol in Ratched is weggelegd voor de maar liefst zesmalig (!) Emmy-genomineerde acteur Sarah Paulson als zuster Ratched. Daarnaast zijn er rollen weggelegd voor haar American Horror Story-collega Jon Jon Briones als Dr Richard Hanover, Sex and the City's Cynthia Nixon als Gwendolyn Briggs, Judy Davis als zuster Betsy Bucket, Sharon Stone als Lenore Osgood, Finn Wittrock als Edmund Tolleson, Charlie Carver als Huck, Alice Englert als Dolly, Amanda Plummer als Louise and Corey Stoll als Charles Wainwright. Met zo'n sterrencast kan het niet anders dan dat deze serie een succes gaat worden.

Wat is de releasedatum voor Ratched?

Het eerste seizoen van Ratched verschijnt op vrijdag 18 september op Netflix.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix