Waarom men niet kan wachten op Netflixshow 'Selena: The Series'

Bekijk hier de gloednieuwe trailer en lees alles wat je wilt weten over het verhaal, de cast en de release datum.

Netflix kondigde een jaar geleden aan dat ze zich gingen wagen aan het levensverhaal van Selena Quintanilla, één van de grootste Latijns-Amerikaanse zangeressen van de vorige eeuw. Na de bekendmaking bleef het een tijdje stil rondom het project totdat op 6 oktober de teaser trailer op Youtube verscheen en blijkbaar kunnen we het eerste deel van de serie al binnenkort op Netflix bekijken. In de aanloop naar de release van de serie, zet Vogue alles wat we tot nu toe weten voor je op een rijtje.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het verhaal

De serie, die uit twee delen zal bestaan, volgt het levensverhaal van Selena Quintanilla, een wereldberoemd muzikaal icoon en een pionier in het Tex-mex genre. Gedurende de afleveringen zien we hoe Selena het kleine podium in haar vaders restaurant langzaam maar zeker inruilt voor grote zalen en recording studio's. Ook toont de serie hoe ze in 1994 als eerste Tejano zangeres de Grammy wint voor het beste Mexicaans-Amerikaanse album. Maar de serie draait niet alleen om voorspoed en succes. Selena en haar familie, die een belangrijk onderdeel waren van haar carrière, moeten soms ook hele pijnlijke beslissingen maken om hun grip op het succes te behouden. Een paar van die beslissingen zullen de ‘Mexicaanse Madonna’ op een koers zetten die uiteindelijk leidt tot een huiveringwekkend eind.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De teaser

‘Als ik je op het podium zie staan, dan zie ik nog altijd het 6-jarige meisje wat in onze achtertuin stond te zingen,’ zegt vermoedelijk Selena’s vader, Abraham Quintanilla. Op beeld zie je alleen de schijnwerpers en het silhouette van de Mexicaanse zangeres. De trailer laat nog niet veel los over het verhaal, maar aangezien Selena zo bekend was is dat misschien ook niet nodig. Gelukkig hoeven we het niet alleen met een enkele teaser te doen, want er is een tweede clip waarop je kan zien hoe Selena danspasjes oefent in de kleine keuken van haar ouders, ze haar kenmerkende rode lippenstift opdoet voor een spiegel en haar songtekst leert in haar slaapkamer. Zo krijgen we in ieder geval een iets beter beeld van de hoofdrolspeelster.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De cast

De hoofdrol in ‘Selena: The Series’ wordt vertolkt door Christian Serratos, ook wel bekend van de Twilight films en The Walking Dead tv-serie. Ook zijn er andere bekende gezichten die in de rol kruipen van de overige Quintanilla familieleden. Zo speelt Ricardo Chavira, bekend van Desperate Housewives, de vader, speelt Noemi Gonzalez, bekend van The Young and the Restless, Selena’s zus en vertolkt Gabriel Chavarria, bekend van War for the Planet of the Apes, de rol van Selena’s oudste broer. Wie de rol van Yolanda Saldívar, de manager van Selena, op zich gaat nemen, is nog niet bekend.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De trailer

In tegenstelling tot de eerdere teasers, wordt het bij de trailer van Selena: The Series duidelijk dat er niet alleen maar aandacht besteed zal worden aan Selena's carrière. Kijkers zullen in december ook de verhaallijnen van de andere Quintanilla familieleden kunnen meebeleven. Zo zien we hoe Selena's zus Suzette haar naam maakt in de industrie als een van de eerste vrouwelijke drummers in het Tejano genre en zien we ook hoe haar broer A.B. zich ontwikkelt als songwriter en een paar van Selena’s grootste hits schrijft. In de trailer krijgen we ook een voorproefje van Selena's romance met Chris Pèrez, de man waarmee de zangeres later zal trouwen, en wordt het duidelijk dat de relatie voor veel conflicten zal zorgen binnen de muzikale familie. Tot slot draait het verhaal natuurlijk voor het grootste deel om Selena's carrière en kan je rekenen op veel performances met bekende Tex-Mex klassiekers evenals een heel scala aan 80's chique looks.

De release datum

Het eerste deel van Selena: The Serie verschijnt op 4 december al op Netflix, dus je kunt prima alle afleveringen in je kerstvakantie bingen. Wanneer het tweede deel van de serie op het streamingsplatform zal komen te staan is nog onbekend.

Shop Vogue's Favorite Gadgets

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix