Alles wat we tot nu toe weten over Chadwick Boseman's laatste film, Ma Rainey's Black Bottom

Van cast tot plot en releasedatum: lees hier alles over Chadwick Boseman's laatste film.

Eind augustus kwam het schokkende nieuws naar buiten dat acteur Chadwick Boseman zijn jarenlange strijd met kanker had verloren. Boseman, die wereldberoemd werd door zijn rol als Black Panther, overleed op 43-jarige leeftijd aan darmkanker. In zijn redelijk korte carrière wist hij echter spraakmakende rollen te bemachtigen. Zo speelde hij Jackie Robinson - de eerste zwarte Major League baseballer - in de film 42 en The Godfather of Soul, James Brown in de film Get On Up. Nu, bijna vier maanden na zijn dood, laat Chadwick ons met zijn laatste film, Ma Rainey's Black Bottom, nogmaals zien dat zijn talent zijn fysieke bestaan op deze wereld zal overleven. Van cast tot plot en releasedatum: lees hier alles over Chadwick Boseman's laatste film.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Releasedatum

Een aantal weken geleden maakte Netflix bekend dat de film op 18 december zal verschijnen op de streamingdienst. Eerder was het onzeker welke streamingdienst de rechten voor de film zou bemachtigen, de makers van de film waren namelijk ook in gesprek met HBO. Uiteindelijk is er toch gekozen voor s'wereld meest populaire streamingplatform. Voordat de film op Netflix verschijnt, wordt hij ook vertoont in beperkt aantal bioscopen.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Verhaal

De film volgt het verhaal van Ma Rainey, The Mother of Blues, die tijdens de opnames voor haar nieuwe album in het Chicago van de jaren twintig geconfronteerd wordt met spanningen tussen haar bandleden en wrijving met de witte muziekproducenten die de rechten over haar muziek bezitten. Terwijl de bandleden de komst van de beroemde zangeres - gespeeld door niemand minder dan Viola Davis - afwachten, zorgt de ambitieuze trompetspeler Levee, Boseman, voor enige opschudding met zijn leugens en verhalen. Deze verhalen lijken onschuldig, maar zullen de levens van de betrokken voor altijd veranderen.

Cast

Qua grote namen moet de film het vooral hebben van Viola Davis die de rol van Ma Rainey vertolkt en Chadwick Boseman die trompetspeler Levee speelt. Maar het is zeker niet algeheel onbelangrijk om te vermelden dat ook Denzel Washington dichtbij de film staat. Washington is namelijk een van de producenten.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Trailer

'This be an empty world without the blues', vertelt Ma Rainey vol passie in gesprek met Levee. Al snel neemt de trailer ons mee in de glamoreuze én harde wereld van de jazzmuzikanten in de 1920's. De vele ruzies, ego's en onenigheid eisen hun tol en lijken in de weg te staan van dat wat het meeste telt, het maken van goede muziek. De vraag is dan ook of het de muzikanten gaat lukken om samen te komen om de 'empty world' te vullen met de mooie blues waar fans zo naar smachten.

Ma Rainey's Black Bottom is vanaf 18 december te bekijken via streamingsdienst Netflix.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Film & TV