Dit bizarre moment tussen prins Charles en Camilla wordt niet getoond in 'The Crown'

De acteur die prins Charles speelt wilde niet dat het beruchte schandaal te zien zou zijn in het vierde seizoen.

Hoewel de seizoenen van The Crown gevuld zijn met koninklijke familieschandalen, wordt een van de meest beruchte momenten uit de recente geschiedenis van het Britse koningshuis niet getoond.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het was te vernederend om te acteren

Acteur Josh O'Connor vertelde in een interview dat, toen hij benaderd werd voor de rol van prins Charles, hij expliciet aangaf de controversiële uitspraken van de prins niet te willen vertolken. 'Toen ze me de rol aanboden, was een van mijn eerste vragen – ik zeg vragen, ik denk dat het eigenlijk een verklaring was – we doen niet het tampontelefoontje,' vertelde Josh aan E! News. Tampongate is de naam voor een telefoongesprek tussen prins Charles en Camilla Parker Bowles dat in 1992 uitlekte vóór de prins en Diana officieel gescheiden waren.

Enige kans

O’Conner legde de voorwaarde zelfs vast in zijn contract, zodat de producers hem niet op een later moment toch konden forceren om de scène te spelen. 'Dit was mijn enige kans om iets zonder enige vorm van vernedering aan m'n ouders te laten zien en ik zou dat voor geen goud verspelen door over tampons op Netflix te praten,’ vertelde de acteur in een interview met SiriusXM.

charles and camilla in 1979   special fee applies
Tim GrahamGetty Images

Het controversiële telefoongesprek

Slechts drie maanden nadat Charles en Diana uit elkaar waren bemachtigde de pers een zeer intiem en ongemakkelijk telefoongesprek tussen prins Charles en Camilla Parker-Bowles. Het volledige interview werd geprint in The People, waardoor het Britse publiek een kant van de twee geliefde kregen te zien die ze niet snel zouden vergeten.

Zo zei de prins van Wales onder andere dat hij het liefst in de onderbroek van Camilla zou willen wonen, waarna hij grapt dat hij misschien wel reïncarneert als een tampon. Niet echt het meest smakelijke beeld dat je kunt hebben van een toekomstige koning. Prins Charles zal daarom maar al te blij zijn dat dat ongemakkelijke moment niet op Netflix verscheen.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix