'The Queen's Gambit': alles wat je wil weten over het eerste seizoen

Van het plot en de cast tot de tailer en de releasedatum.

the queen's gambit
CHARLIE GRAYNetflix

Is het je ook opgevallen dat iedereen plots aan schaken is geslagen? De reden daarvoor is ongetwijfeld Netflix' nieuwe hitserie The Queen's Gambit – vernoemd naar een welbekende openingszet in het schaakspel. Het eerste seizoen van de dramaserie is een enorm succes gevuld met fantastische modemomenten uit de jaren vijftig en zestig. Heb jij The Queen's Gambit nog niet gezien? Wij vertellen je er hier alles over: van het plot en de cast tot de release en de trailer.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het plot

The Queen's Gambit vertelt het fictieve verhaal van Beth Harmon, die op haar negende na de dood van haar moeder in een weeshuis terecht komt. Daar leert de jonge Beth het schaakspel van Mr. Schaibel, en al snel blijft ze een uitzonderlijk talent te hebben voor schaken. Naarmate ze ouder wordt, besluit Beth alles op alles te zetten om 's werelds beste schaakspeler te worden. Maar op de weg daarnaartoe moet ze ook leren dealen met haar emotionele problemen – en een groeiende drank- en drugsverslaving.

De cast

De hoofdrol van Beth wordt in The Queen's Gambit gespeeld door dé acteur dit moment: Anya Taylor-Joy. Misschien komt ze je bekend voor van de film Emma (naar het boek van Jane Austen) van vorig jaar of X-Men: The New Mutants. Daarnaast komt is de rol van Harry Beltik weggelegd voor Harry Melling, die je wellicht zult herkennen als de verschrikkelijke Dudley Dursley uit de Harry Potter-films, en Love Actually-fans kunnen Thomas Brodie-Sangster spotten als Arthur Hawkins.

the queen's gambit
PHIL BRAYNetflix

De releasedatum

Het eerste seizoen van The Queen's Gambit verscheen op 23 oktober 2020 op Netflix. Of er een tweede seizoen van de Netflix-serie komt is nog niet officieel bekendgemaakt. Maar na het gigantische succes van The Queen's Gambit zou het vreemd zijn als de streamingdienst de cast en crew niet nog een keer bij elkaar zou brengen voor een vervolg op het eerste deel van de hitserie. Houdt Vogue in de gaten voor de laatste updates omtrent het volgende seizoen.

De trailer

De trailer voor The Queen's Gambit kwam op 27 augustus 2020 uit, een maandje voor de release van het eerste seizoen. In de trailer zien we in vogelvlucht hoe Beth van weeskind naar schaakwonderkind groeit, en in haar latere leven haar relatie met drank en drugs steeds verder uit de hand loopt.

Bekijk hier onder de trailer voor het eerste seizoen van Netflix-hitserie The Queen's Gambit.

Shop Vogue's beauty favorieten

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix