'The Crown' seizoen 4: over deze spraakmakende scènes praten we nu nog na

Wees gewaarschuwd: er zijn spoilers in aantocht.

Seizoen vier van The Crown is al een aantal weken te bingen op Netflix! Dat is je vast en zeker niet ontgaan, want de serie geeft nogal wat stof tot (na)praten. Van de adembenemende mode tot aan de geweldige acteerkunsten van acteurs als Olivia Colman, Helena Bonham Carter en Emma Corrin. En dan hebben we het nog niet eens over het plot en alle spraakmakende scènes, die terecht ook uitvoerig worden geanalyseerd door kijkers én deskundigen.

The Crown: 6 spraakmakendste scènes uit seizoen 4

Ook wij raken maar niet uitgepraat over een aantal scènes uit het laatste seizoen, en spoilen dan ook maar al te graag de meest spraakmakende scènes. Tijdens deze momenten zaten we op het puntje van onze stoel, pinkten we af en toe een traantje weg, of waren we gewoonweg verbaasd. Dit zijn volgens Vogue de zes meest spraakmakende scènes uit het vierde seizoen van de Britse hitserie The Crown.

Bruiloft van Charles en Diana

Een van de meest memorabele gebeurtenissen van de koninklijke familie was natuurlijk de spectaculaire bruiloft in 1981 van prins Charles en prinses Diana. Zeventien miljoen mensen keken destijds naar het huwelijk – een evenement dat zich afspeelt in het vierde seizoen van The Crown. Alhoewel de ceremonie niet wordt getoond, kunnen fans van de hitserie nog wel genieten van de fantastische replica van Lady Di's 7 meter lange bruidsjurk.

courtesy of netflix
Courtesy of Netflix

IJskoud

Herinner je 'm nog? Dat ene moment waarop Diana liefde zoekt bij haar schoonmoeder, a.k.a Koningin Elizabeth. Tevergeefs: die warme knuffel waar de jonge, moedeloze én verdrietige Diana zo op had gehoopt bleef uit. Koningin Elizabeth wist zich op dat moment geen houding te geven.

beeld uit the crown seizoen 4
Netflix / The Crown

Rip Dickie

Dit was even slikken. De oud-oom van Prins Charles, door de familie geridderd tot 'Dickie' komt tijdens een brute aanslag op zijn leven om. Dat geeft sowieso al genoeg aanleiding voor een traan of twee, maar als je dan ook nog bedenkt dat hij en Prins Charles niet op goede voeten waren vanwege zijn afkeur voor Camilla.... Drama ten top.

the crown s4 beste momenten
Netflix

Dancing Queen

Gelukkig kent het seizoen ook hele mooie en leuke momenten die ons bovenal deden glimlachen. Lady Di was namelijk een echte dancing queen, zo zien we haar in aflevering drie dansen op het nummer Song For Guy van Elton John. Schijnbaar was dansen een van haar favoriete uitlaatkleppen.

Inbraak

Onvergetelijk in The Crown én in de wereldgeschiedenis is die ene keer – of tweede keer – dat Michael Fagan inbrak op Buckingham Palace. Hier moesten we uiteraard wel even hard om lachen.

the crown seizoen vier beste momenten
Netflix

Boulimia

Na vier seizoen is het wel duidelijk dat de royals een redelijk turbulent leven leiden. Als je daar nog aan twijfelt, denk dan terug aan die momenten – door het hele seizoen heen – waarop het duidelijk wordt Diana kampte met een verschrikkelijk ziekte, boulimia. Door haar moeilijke relatie met Prins Charles raakte Lady Di steeds verder verstrikt in haar slechte relatie met voeding. Later, na de scheiding. vertelt ze in verschillende interviews openlijk dat het een cry for help was.

Shop Vogue's Fashion Favorites

      This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
      Advertentie - Lees hieronder verder
      Meer van Netflix