Alles wat je wil weten over 'Ratched' seizoen 2

Van plot tot releasedatum: hier lees je alles over het vervolg van de veelbesproken horrorserie.

Netflixserie Ratched, dat zich volledig focust op het ontstaansverhaal van de (iconische) slechterik Mildred Ratched, komt terug voor een tweede seizoen. Ook in het vervolg zal actrice Sarah Paulson – de verpleegster die het leven van een Amerikaanse inrichting terroriseert – weer voor de nodige spanning zorgen. Vogue vertelt je alles wat je moet weten.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Over Ratched seizoen 1

Voor wie even een opfriscursus nodig heeft: Ratched draait om de sadistische zuster Mildred, bekend uit de film (én natuurlijk het gelijknamige boek) One Flew Over The Cuckoo’s Nest (1975). Hollywoodproducer Ryan Murphy – ook verantwoordelijk voor American Horror Story en The Politician – dook voor de serie dieper in het verhaal van de verpleegkundige, om duidelijk te maken hoe de bekende slechterik zo kon ontsporen. In de prequel zien we Mildred dan ook in een eerdere levensfase, met alle horrorelementen van dien. Niet dat de serie op het eerste gezicht zo aan doet: de felle kleuren en nostalgische jaren 40 looks doen eerder denken aan een Wes Anderson film.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Plot seizoen 2

Ook in het tweede seizoen, dat Netflix inmiddels bevestigd heeft, zullen die stijlvoorkeuren ongetwijfeld behouden blijven. En hoewel Ryan Murphy nog geen grote uitspraken heeft gedaan over het plot, wil hij de verpleegster in ieder geval volgen tot de seventies, in de periode van One Flew Over The Cuckoo's Nest. Toch is het onduidelijk in hoeverre het tweede seizoen de gebeurtenissen in het boek zal volgen, vertelt Paulson aan The Wrap. 'Als we in haar latere leven belanden, denk ik eerder dat het om haar leven buíten het ziekenhuis zal draaien. Terugkomen in haar huis na een dag in het ziekenhuis, met alles wat daar gebeurde.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Eén ding weten we met dank aan het einde van seizoen 1 in ieder geval zeker: er zal een flink kat-en-muis-spel ontstaan tussen Mildred en haar broer Edmund. Die situatie zal het karakter van de verpleegster niet zozeer zachter maken, aldus Paulson. 'Als Mildred zich realiseert dat de persoon die haar hele leven heeft geregeerd – haar broer – haar verlaten en verraden heeft, zal ze waarschijnlijk alleen maar harder worden. Ik weet niet precies wie ze zal worden, maar ze zal steeds verder van haar hart en menselijkheid afstaan.'

Releasedatum

Het is nog onduidelijk wanneer het tweede seizoen van de Netflixserie zal verschijnen. Snel zal het in ieder geval – door de gevolgen van de coronacrisis – niet zijn. Eén ding is hoe dan ook duidelijk: Ratched is het wachten waard.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix