Waarom Camille de enige echte superster van 'Emily in Paris' is

De blondine laat haarfijn zien wat Frans minimalisme precies betekent.

Ze zou zo de Franse Hanna Verboom kunnen zijn, of een familielid van naamgenoot Camille Charriere: punt is dat Camille, die pas in aflevering vier (!) van Emily in Paris verschijnt, veel te weinig schermtijd krijgt. Vogue schrijft een ode aan de echte superster van de Netflixhit, die de onnavolgbare kunst van het Parisienne zijn ook buíten het beeldscherm beheerst.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Parisienne chique

Wie How to Be a Parisian: Wherever You Are heeft gelezen zal het beamen: dat boek werd met háár in het achterhoofd geschreven. Al vanaf het moment dat Camille voor het eerst in beeld verschijnt wordt duidelijk dat ze behoorlijk ver vooraan stond bij het uitdelen van het alom begeerde je ne sais quoi-gevoel, wat zich vrij laat vertalen als 'er chique uit zien zonder dat de boel er te dik bovenop ligt'. Emily probeert het dapper na te bootsen met een zuurstokroze jas en bos pioenrozen, Camille ís het gewoon.

camille razat in emily in paris
Stephanie Branchu / Netflix
camille en emily in emily in paris
Carole Bethuel / Netflix

Camille Razat

Is het eerlijk dat de regels der verfijning ooit zo opgesteld zijn? Nee. Maakt het dat ik nog veel meer van Camille had willen zien: ja! Camille, vertolkt door Camille Razat (inderdaad, ze speelt onder haar eigen naam) is namelijk niet alleen de vriendin die Emily (sorry) niet verdient, maar ook het mode-icoon dat de Netflixserie hard nodig had. Of de blondine Emily nou mee op sleeptouw neemt in Parijs of de Champagnestreek: op een twijfelachtige stijlkeus valt ze niet te betrappen.

gabriel, camille en emily in emily in paris
Netflix

Van zijden sjaals tot pofmouwen

Zo werpt Camille zich vaak op als ambassadeur van verschillende Franse labels, en droeg ze onder meer een (inmiddels steevast uitverkochte) geruite jurk met pofmouwen van See by Chloé. Verder komen alle staples van de gemiddelde stijlvolle Parisienne wel voorbij: van een op maat gemaakte zwarte oversized blazer tot een denim on denim look wanneer ze naar haar familie op het platteland afreist. Een schipperspet en zijden sjaaltje zit ook standaard in haar tas, zo blijkt uit meerdere scènes.

camille razat in emily in paris
Netflix
camille razat in emily in paris
Netflix

Weinig ringarde

Ondertussen zijn Camille's outfits voor een avond uit net zo noemenswaardig. Ik noem een prachtige zwarte one shoulder jurk, een fascinerende blouse met pussy bow en een cropped blazer met krijtstreep. Zelfs met baret lijkt ze in niks op een toerist, of, zoals de serie het zo treffend stelt, ringarde. Razat's Instagram doet dan ook vermoeden dat ze zelf ook een goede (mode)vinger in de pap heeft gehad: ook buiten het Netflixscherm oogt Camille net zo betoverend.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix