Alles wat je wil weten over 'Bridgerton' seizoen 2

Lees hier alles wat we tot nu toe weten over het tweede seizoen van Netflix-serie Bridgerton.

Het eerste seizoen van Bridgerton is door de meeste van ons in één zit gebingewatcht. En terecht: de Gossip Girl meets Pride & Prejudice Netflix-hit over de Londense elite zit vol drama en intrigues, een flinke dosis humor en fantastische kostuums. Het moge duidelijk zijn, het eerste seizoen smaakt naar meer. Hier vertellen we je alles over het tweede seizoen van Bridgerton, van het plot en de cast tot de releasedatum en trailer.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Het plot van Bridgerton seizoen 2

Het eerste seizoen van Bridgerton is gebaseerd op het eerste boek uit schrijfster Julia Quinns serie, The Duke & I. In dat boek volgen we Bridgerton-dochter Daphne terwijl ze haar debuut maakt in de Londense high society, opzoek naar liefde. Het zou dus logisch zijn dat het tweede seizoen van Bridgerton geïnspireerd zal zijn op het tweede boek uit de serie, The Viscount Who Loved Me. Het verhaal daarvan volgt de oudste Bridgerton-telg, Anthony, in zijn zoektocht naar liefde. De oudere zus van Anthony's verloofde is een tikkeltje overbezorgd en ziet een huwelijk tussen de twee niet zitten. Maar naarmate ze Anthony beter leert kennen wordt ze minder afkeurend – tot op het punt dat ze zelf gevoelens krijgt voor de charmante Bridgerton. In totaal telt de serie acht boeken – een voor ieder van de Bridgerton-kinderen.

De cast van Bridgerton seizoen 2

In het tweede boek van Julia Quinn komen zo ongeveer alle karakters voor die we in het eerste seizoen van de serie hebben leren kennen. Volgens Netflix' aankondiging zullen dezelfde castleden terugkeren wanneer seizoen twee van Bridgerton in productie gaat. Onder andere Nicola Coughlan, die de heerlijk verfrissende Penelope Featherington in de serie speelt gaf al aan met plezier terug te keren voor een vervolg: 'Ik heb het gevoel dat we deze grote wereld nu hebben geïntroduceerd, dus ik zou er graag meer van willen ontdekken,' vertelde ze aan Radio Times. Daarnaast heeft Netflix aangekondigd dat Sex Education-acteur Simone Ashley gecast is in de rol van Kate Sharma, de liefdesinteresse van Lord Anthony.

bridgerton
LIAM DANIEL/NETFLIX

De releasedatum van Bridgerton seizoen 2

Het stond na het succes van seizoen 1 natuurlijk al in de sterren geschreven, maar het is nu dan eindelijk écht officieel: er komt een tweede seizoen van Bridgerton. Niemand minder dan Lady Whistledown 'herself' maakte het nieuws bekend via het Instagram-account van de Netflix-hit. Volgens de post gaat het nieuwe seizoen deze lente in productie en zal de focus inderdaad liggen op Lord Anthony Bridgerton.

De trailer van Bridgerton seizoen 2

Er is op dit moment nog geen trailer voor het tweede seizoen van Bridgerton. Houd onze Instagram en Facebook in de gaten voor de laatste updates rondom het nieuwe seizoen.

Shop Vogue's Home Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix