Waarom iedereen het nu al over de nieuwe Netflix-film 'Pieces of a Woman' heeft

De Netflix-film Pieces of a Women is vanaf vandaag te bekijken via de streamingdienst en nu al hét onderwerp van gesprek.

Vanaf vandaag is de nieuwe Netflix-film Pieces of a Woman te zien. De film met onder andere Vanessa Kirby in de hoofdrol - bekend van haar rol als prinses Margaret in The Crown - wordt nu al met lovende kritieken ontvangen. En dit vooral door het aangrijpende en waargebeurde verhaal van regisseur Kornél Mundruczó en zijn vrouw scenariste Kata Webér.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Pieces of a Woman

Pieces of a Woman volgt het hartverscheurende verhaal van regisseur Kornél Mundruczó en zijn vrouw scenariste Kata Webér. Het stel verloor tijdens hun huwelijk een kind, maar praatten er niet over. Na de miskraam pakten ze het leven alweer snel op. Wel schreef Kata haar ervaringen op onder de naam 'Pieces of a Woman', wat later de titel werd van het theaterstuk dat ze in 2018 samen met haar man Kornél maakte. Twee jaar later is datzelfde verhaal, maar nu als film, te bewonderen op Netfilx.

Plot

In de verfilming van Pieces of a Woman vertellen de acteurs het schrijnende verhaal van hun miskraam. Martha Weiss, gespeeld door Vanessa Kirby, gaat na het verliezen van haar dochter al snel weer aan het werk en besluit om haar ongeboren dochter aan de wetenschap te schenken. Ze probeert haar leven weer op te pakken, maar wordt door haar moeder Elizabeth (Ellen Burstyn) teruggefloten. Volgens Elizabeth hoort de vroedvrouw te boeten, vandaar dat ze samen met haar schoonzoon Sean Carson (Shia Labeouf) een rechtszaak aanspant tegen de vroedvrouw. Dit alles brengt van alle kanten hevige emoties met zich mee die het huwelijk van het stel op de proef stelt.

Miskraam

Het verliezen van een kind door een miskraam of doodgeboorte overkomt één op de tien vrouwen, maar wordt nog steeds als een taboe gezien. Mede hierdoor wordt de film van Kata en Kornél met lovende kritieken ontvangen. Het grootschalig delen van dit soort persoonlijke verhalen geeft anderen de kracht om te praten over hun eigen ervaringen en laat zien dat meer families hiermee hebben te kampen. Hertogin Meghan Markle bevestigt dit in haar essay voor The New York Times, 'In een kamer met 100 vrouwen zullen tenminste 10 à 20 vrouwen een miskraam krijgen. Toch wordt er niet veel over gesproken, het is een taboe.'

Ook andere celebs als Chrissy Teigen en Michelle Obama spraken in het verleden openhartig over hun miskraam en complicaties die een zwangerschap met zich mee kan brengen. Topmodel Romee Strijd deelde haar verhaal met Vogue en vertelt in het Motherhood issue het blijde nieuws van haar zwangerschap na een lange strijd tegen PCOS.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix