Alles over Regé-Jean Page, de acteur die Simon Basset in 'Bridgerton' speelt

Voor iedereen die ook helemaal weg is van 'the Duke' in Bridgerton.

De favoriete man op Netflix van 2021 is zonder twijfel Regé-Jean Page. Page speelt Simon Basset in het kostuumdrama Bridgerton en met z’n tall, dark and handsome acteerkunsten heeft hij het al hart van menig Regency-fan gestolen. Nu durven we ons geld erop te zetten dat de meeste van jullie het volledige seizoen van de Netflix-hit al hebben gebinged . Om een onvrijwillige Duke-detox te voorkomen zet Vogue de belangrijkste feiten over Regé-Jean Page op een rij.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Z'n biraciale identiteit

Regé-Jean is in 1990 geboren in Zimbabwe. Zijn moeder was een Zimbabwaanse verpleegkundige en zijn vader een Engelse predikant. Op zijn veertiende verhuisde Regé-Jean met zijn familie naar Londen. Zijn gemengde afkomst had een grote impact op zijn leven, zo vertelt hij aan Interview Magazine.

'In Amerika voel je nog steeds de echo's van slavernij en in Zimbabwe voel je nog steeds de echo's van de Britse koloniale heerschappij,' aldus de acteur. 'Het is heel moeilijk om als jonge, biraciale man je identiteit te vinden in zo'n omgeving. Ik leerde vanaf mijn vierde levensjaar dat ik een wandelend politiek statement was. Alleen door rond te lopen met mijn gezicht, zei ik: 'Mijn ouders hebben iets behoorlijk revolutionairs gedaan dat sommigen van jullie boos maakt.'

Acteerportfolio

Als tiener verscheen Page al in de Britse medische dramaserie Casualty, maar op dat moment was hij nog niet zeker over zijn toekomst in de industrie. Page overwoog lang om ingenieur te worden, omdat dat z’n liefde voor kunst combineerde met z'n moeders interesse in de wetenschap. Uiteindelijk koos Page toch voor een carrière als acteur en daar zijn wij maar al te blij mee. Page studeerde af aan Drama Centre London, waar andere bekende gezichten zoals Pierce Brosnan, Emilia Clarke en Colin Firth hem al voor gingen.

Rol in Harry Potter

Ook had Page een kleine rol in Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1, waar hij een van de gasten was bij de bruiloft van Fleur Delacour en Bill Weasley. Z’n grote debuut kwam pas in 2016 toen hij Chicken George speelde in de historische miniserie Roots. Page vertelde aan InStyle dat hij zich destijds zorgen maakte om z’n breakout rol. 'M'n grote entree in de industrie was een rol waarbij ik een slaaf speelde. Dat is een absoluut cliché voor mensen met een donkere huidskleur.' In 2019 zei Page op Instagram dat hij trots was dat hij sommige rollen had geweigerd 'Hollywood wilt je vaak bestempelen als een soort type, waardoor we onszelf soms ook alleen in één hokje plaatsen.'

regé jean page in harry potter
Warner Bros

Voor Bridgerton speelde Page ook nog een advocaat in de dramaserie For The People. Hierbij werkte hij al samen met dezelfde maker van Bridgerton én van Grey's Anatomy, Shonda Rhimes. Het is een echte aanrader voor diegenen die Page weer even op hun scherm terug willen zien. Gelukkig ziet hij er even goed uit in pak als dat hij eruitziet in kostuum.

Liefdesleven

Aangezien de vonken tussen Phoebe Dynevor en Regé-Jean Page van het scherm afspatten, vraag je je misschien af of de twee elkaar in het echte leven ook zien zitten. Blijkbaar niet helaas. ‘Alle chemie zat al in het script,’ zei Page in een interview met Access. ‘Ik denk dat daar al meer dan genoeg vonken in zaten.’ Dynevor voegde daar wel aan toe dat zij en Page een hechte band hadden. ‘We hadden veel tijd om elkaar beter te leren kennen, omdat we zo vaak moesten repeteren. Ik denk dat dat de chemie ook heeft bevorderd.'

Maar dan blijven we nog altijd met één brandende vraag zitten: wie is de échte lady Bridgerton in het leven van Regé-Jean Page? Helaas lijkt niemand daar het antwoord op te hebben. Wie weet komt de alwetende Lady Whistledown er wel achter in het tweede seizoen van de Netflix-hitserie.

Shop Vogue's Fashion Favorites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix