It’s Britney B*tch! Netflix komt met eigen Britney Spears-documentaire

Na het grote succes van de New York Times en Hulu documentaire Framing Britney Spears komt nu ook Netflix met een eigen docu over de popster.

Het internet leek te ontploffen nadat de nieuwe documentaire Framing Britney Spears in première ging. De documentaire, die het verhaal vertelt over de onderdrukking en gevangenschap van Britney door haar eigen vader Jamie, veroorzaakte terechte ontroering en ophef. De #FreeBritney-beweging streek zich uit over heel de wereld en nog steeds is men in rep en roer over de ontbreking van Britneys zelfbeschikkingsrecht. En dat is Netflix ook niet ontgaan.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Netflix-documentaire over Britney Spears

Op Twitter is de documentaire die gemaakt werd door New York Times en Hulu al voor langere tijd trending topic. De hele wereld voelt mee met de 39-jarige gevangen Britney. Het perfecte moment voor Netflix om een eigen documentaire over de popster te maken dus. Het kan dan ook niet anders dat de nieuwe Netflix x Britney Spears documentaire een groot succes gaat worden. Veel is er nog niet bekend, maar wel is laten weten dat de film geregisseerd wordt door Erin Lee Carr.

britney spears
Dave HoganGetty Images

Feministische lens

Carr, gespecialiseerd filmmaker van waargebeurde misdaaddocumentaires, heeft al meerdere succesvolle films op haar naam staan. Haar bekendste werken zijn Mommy Dead and Dearest en I Love You Now Die. Beide indrukwekkende verhalen draaien om vrouwen die (deels) onterecht werden veroordeeld voor een grote gevangenisstraf. De verhalen worden verteld vanuit een feministische lens.

Releasedatum Netflix-docu over Britney Spears

Grote kans dat Carr om die redenen is aangesteld als maker van de aankomende documentaire. Carrs Britney project is nog niet af en heeft nog geen releasedatum, maar ze claimt wel dat het project al van start was gegaan voordat Framing Britney Spears debuteerde. Fans van Britney zullen dus nog even geduld moeten hebben totdat de documentaire op Netflix verschijnt.

De releasedatum voor de documentaire is op dit moment nog niet bekend, maar houdt onze socialmediakanalen in de gaten voor de laatste updates.

Lees in de tussentijd hier meer over de #FreeBritney-beweging.

Shop Vogue's Beauty Favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix