De plottwist en het einde van Netflix-serie 'Behind Her Eyes' uitgelegd

Noem het onverwacht, noem het een hersenkraker. Het einde van de Netflix-serie Behind Her Eyes is het bespreken waard.

Waarschuwing: spoiler alert! Als je het einde van Behind Her Eyes nog niet hebt bekeken, wil je dit artikel misschien bewaren voor later. In dit artikel komt namelijk alles over het einde van Behind Her Eyes aan bod.

Op het eerste gezicht lijkt de Netflix-serie een nauwgezet trage psychologische thriller over geheimen, overspel en drugsverslaving, maar langzaam neemt de serie een andere wending. De verhaallijn over lucid dreaming neemt de overhand en geeft de serie een interessante, duistere wending. Door de abrupte plottwist in de laatste twee afleveringen van de show vroegen veel kijkers zich af: ‘Wat heb ik net gekeken?’ Daar zal Vogue je bij helpen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De grote lijn

De Netflix-serie is gebaseerd op de bestseller What You Don’t See van Sarah Pinborough. Het verhaal begint met Louise (Simona Brown) die David (Tom Bateman) ontmoet tijdens een avond uit. Louise komt er de volgende dag achter dat David haar nieuwe baas is, maar de affaire houdt stand. Wat lijkt op toeval, ontmoet Louise Davids echtgenote Adele (Eve Hewson) op straat, waarna de twee bevriend raken. De plot blijft rond de drie hoofdpersonages cirkelen en doet iets verraderlijks vermoeden.

Een vreemde wending

Die verraderlijkheid komt naar boven wanneer Adele’s oude vriend Rob (Robert Aramayo) in het verhaal komt. Adele heeft zichzelf kunnen trainen om met lucide dromen om te gaan en heeft Rob geleerd hoe hij ook zijn dromen onder de knie kan krijgen, iets wat ze later ook aan Louise leert, wie ook kampt met nachtmerries. Bij uiterste concentratie raak je in een trance waarbij je alles in de hand hebt. In de laatste afleveringen blijkt zelfs dat Rob deze kunst zo beheerste dat het hem is gelukt door middel van astrale zielverplaatsing in andermans lichaam te treden. Niemand is meer wie die lijkt te zijn.

Aanwijzingen

Volgens persberichten van Netflix had zelfs de cast verbluffende reacties over het creepy einde van de show. Sarah Pinborough, schrijfster van het oorspronkelijke boek, vertelde The Guardian dat haar boek geïnspireerd was door andere duistere en psychologische thrillers zoals Gone Girl. ‘De aanwijzingen voor het einde moesten er zijn. Alles moest een dubbele betekenis hebben, zodat niemand kon zeggen dat een bepaald personage loog of uiteindelijk niet klopte. Ik zou dat gehaat hebben,’ vertelt ze.

behind her eyes
Netflix

Achtergrondinformatie voor het einde

Door al het oefenen is Adele zo goed geworden in het beheersen van haar dromen dat ze ontdekt dat ze tijdens het dromen haar ziel astraal naar andere plekken kan verplaatsen. Nadat ze samen de Westlands Rehab kliniek hebben verlaten, deelt Adele deze kracht met Rob, die het onmiddellijk kan nabootsen. Rob, die verliefd is geworden op Adele's leven en op David, neemt een opmerkelijke beslissing. Hij overtuigt Adele om 'voor de lol' via astrale zielverplaatsing van lichaam te wisselen.

De moord

Eenmaal gewisseld doodt hij zijn eigen lichaam, met Adele's ziel erin, door het een fatale dosis heroïne te geven. Rob leeft vanaf dat moment verder in Adele’s lichaam, om samen met David door het leven te kunnen. Hij overtuigt David ervan dat ‘Rob’ een overdosis drugs had genomen, en David gelooft het. Toch blijft David altijd wantrouwend tegenover zijn vrouw en haar vreemde nieuwe persoonlijkheid.

Het einde uitgelegd

Dichter naar het einde naderend, wordt duidelijk dat David liever met Louise door het leven gaat dan met Adele, wie niet meer is wie ze vroeger was. Rob-Adele realiseert zich dus een manier te moeten vinden om in het lichaam van Louise te kruipen, om samen te kunnen blijven met David. Rob-Adele sticht daarom een brand in huis en valt opzettelijk in slaap midden in de brand. Wanneer Louise haar probeert te redden uit de brand door haar ziel in het lichaam van Rob-Adele te plaatsen, verplaatst Rob zijn ziel in het lichaam van Louise. Louise overlijdt, in het lichaam van Adele. Rob leeft verder in het lichaam van Louise, en trouwt uiteindelijk met David.

Shop Vogue's Fashion Favorites


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix