Netflix-serie 'The Queen’s Gambit' komt met een musical

Bevestigd: Netflix's meest bekeken miniserie ooit, The Queen's Gambit, komt met een Broadway-musical.

Het succes van de Netflix Orginal-serie The Queen’s Gambit is onmisbaar groot. Nadat Netflix’s meest bekeken miniserie ooit in de prijzen viel bij zowel de Golden Globes 2021 als Critics’ Choice 2021, zetten de producers nu ook stappen richting een Broadway musical. De rechten van de serie zijn namelijk verkocht aan Level Forward, een entertainmentbedrijf, meldde Deadline deze week. Het bedrijf bevestigt de geruchten: een musical gaat er komen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

The Queen's Gambit

The Queen’s Gambit, gebaseerd op Walter Trevis’ gelijknamige boek uit 1983, vertelt het verhaal van Beth Harmon (Anya Taylor-Joy), een wees die zich als een schaaktalent ontpopt. Na haar jeugd te hebben doorgebracht in een streng meisjesweeshuis, reist ze de wereld over voor de grootste schaaktoernooien; van Kentucky tot Parijs en Moskou. Naast de verhaallijn over Beths schaaksucces in een mannenwereld, volg je ook haar worstelingen met haar eenzame jeugd en alcoholverslaving. Ondanks het grote succes zal er waarschijnlijk geen tweede seizoen komen, maar wél klimt Beth Harmon binnenkort het theaterpodium op.

De musical

‘Het is een voorrecht voor Level Forward om The Queen's Gambit naar het podium te mogen brengen via het geliefde ambacht van het muziektheater,’ vertellen Adrienne Becker, CEO van Level Forward, en producer Julia Dunetz. ‘Het verhaal gaat over de strijd voor gendergelijkheid en raciale gelijkheid, iets waar we tot op de dag van vandaag nog mee te maken hebben. We kijken ernaar uit om het project verder te brengen.’ Naast de onthulling van de musical is er nog niet veel bekend. Op de bekendmaking van de cast en de nieuwe Beth Harmon zullen fans nog even moeten wachten. Er ligt in ieder geval veel moois in het verschiet.

Shop Vogue's Fashion Favorites


This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Netflix